Teräväisen erikoiset kaksi viikkoa

LIIGA / Haastattelu
Teuvo Teräväinen palasi Jokerien kokoonpanoon.
Kuva © Matti Korpi
Jokerihyökkääjä Teuvo Teräväinen on viimeisen parin viikon aikana sekä taistellut ikäluokkansa parhaita vastaan Ufassa että paininut Lempäälän pienessä Mestis-kaukalossa. Perjantaina matka jatkui jälleen Jokerien mukana.

Teuvo Teräväisen viimeiseen pariin viikkoon on mahtunut otteluita niin isoissa kuin pienissäkin kaukaloissa. 18-vuotias hyökkääjä oli mukana nuorten MM-kisajoukkueessa, joka joutui Venäjän Ufassa pelatuissa kisoissa karsintasarjaan.

Venäjältä palattuaan Teräväinen joutui hieman yllättäen Jokerien liigaringin sijaan Kiekko-Vantaan riveihin, jossa nuorukainen myös pelasi yhden Mestis-ottelun.

- On ollut vähän erikoiset kaksi viikkoa. Venäjällä ei saatu itsestämme irti sitä, mitä olisi pitänyt. Sieltä suoraan Lempäälään ja nyt tulin näköjään takaisin tänne, Teräväinen kertaili viimeaikaisia tekemisiään.

- Ei oikein tiedä edes, että mitä tässä tapahtuu. Päivä kerrallaan pitää vaan mennä, kun ei ikinä tiedä missä pelaa, hän jatkoi.

Perjantaina Teräväinen oli kuitenkin takaisin Jokerien kakkoskentässä, jossa hän viiletti yhdessä Teemu Pulkkisen ja paluun kaukaloon tehneen Ben Eavesin kanssa.

Jokerit vei ottelun voittomaalikilpailun jälkeen, mutta suoritus ei tyydyttänyt Teräväistä.

- Olimme aika huonoja. Kiva oli päästä pitkästä aikaa pelaamaan tänne, mutta en ole tyytyväinen omaan tai joukkueen suoritukseen, hän ruoti.

- Olisi pitänyt päästä parempaan paineeseen, koska heidän pakkinsa eivät olleet kovin hyviä. He joutuivat heittelemään aika paljon kiekkoja ränniin. Olisi pitänyt päästä paineella riistoihin ja sitä kautta maalintekoon.

Venäjältä tuliaisina suuri pettymys

Teräväinen jäi vuosi sitten niukasti rannalle Kanadassa pelatuista kisoista, joten Ufan turnaus oli jokerihyökkääjän ensimmäinen alle 20-vuotiaiden MM-turnaus.

Kovan pettymyksen kokenut peluri ei halunnut liian tarkasti eritellä, miksi mestariehdokkaaksi povattu joukkue joutui karsintasarjaan.

- Siellä meni paljon pieniä asioita pieleen. Kokonaisuutena niistä tuli suuria asioita ja ei menestytty.

Vielä ensi vuonna junnukisoihin pääsevä Teräväinen onnistui kuitenkin omassa roolissaan varsin hyvin, ja hän oli yksi Suomen joukkueen harvoista omalla tasollaan pelanneista.

- Tietenkään ei voi olla tyytyväinen, jos joukkue ei menesty. Olisi paremmin pitänyt pystyä johtamaan joukkuetta, mutta en itseeni kuitenkaan kovin pettynytkään ole, hän pyöritteli.

Tuttu resepti kurssin kääntämiseen

Jokerit on Erik Karlssonin lähdön jälkeen luisunut pieneen suvantovaiheeseen, sillä kolmen pisteen voittoa ei ole tullut Norris-voittajan lähdön jälkeen. Perjantaina herätystä haettiin vaihtelemalla ketjukoostumuksia lähes joka vaihtoon.

Tämä ei ainakaan Teräväisen päätä sekoittanut.

- Valmentajat laittavat pelaajat jäälle ja ne menevät, ketkä sinne käsketään. Ei kai siinä mitään muuta, Tomek Valtosen opissa nöyräksi koulutettu nuorukainen pohti.

- Ei siinä sekaisin mene, mutta ehkä se olisi vähän tasaisempaa, kun samat jätkät olisivat rinnalla. Tietenkin se tuo uusia juttuja ja säpinää siihen, kun vaihdellaan kenttiä.

Teräväisen mielestä pienestä alamäestä ei kannata kuitenkaan tehdä liian isoa numeroa.

- Ei pidä ainakaan stressata. Vähän huonompi jakso menossa, mutta ei tässä ihmeempiä. Samalla tavalla tehdään töitä joka päivä kuten tähänkin asti.

Chicagon ykköskierroksen varaus pyrkii jatkossa pitämään oman mielensä rentona muun muassa työsulusta selvinneen NHL:n otteluilla.

- Vähän huonoon aikaanhan ne pelit yleensä tulevat, mutta kohokohtia tulee varmaan katseltua. Totta kai jos tulee jääkiekkoa telkkarista, niin sitä on aina mukava katsoa.

» Lähetä palautetta toimitukselle