TPS - ILV
NYI - STL 2.00
NYR - CAR 2.00
CBJ - NJD 2.00
MTL - FLA 2.30
DET - ANA 2.30
NSH - WSH 3.00
MIN - LAK 3.00
WPG - VGK 3.00
DAL - TBL 3.30
SJS - PIT 5.00

Teräväisellä vauhdikas tasauskierros – maalintekoa ja tupenpuremista

LIIGA / Haastattelu
Pelicans oli viikonlopun molemmissa tasauspeleissä Jokereita parempi, mutta myös helsinkiläisten leiristä löytyi onnistujia. Yksi onnistujista oli Teuvo Teräväinen, joka iski kahdessa ottelussa kolme maalia. Hyvien hyökkäyssuoritusten vastapainoksi myös vilttiketju tuli tutuksi.

Viime kesänä liigarinkiin nostettu Teuvo Teräväinen on noussut kauden aikana Jokerien vakiokokoonpanoon. Avainhyökkääjien loukkaantumiset ovat osaltaan vaikuttaneet kasvaneeseen peliaikaan, mutta nuorukainen on myös ottanut aimo harppauksia kehityksessä eteenpäin.

– Teräväinen on noussut todella hyvin juniorisarjoista miesten sarjoihin ja näyttänyt, että osaa ja pystyy pelaamaan. Se on tosi hieno asia, kommentoi päävalmentaja Erkka Westerlund nuoren suojattinsa kehitystä.

Viikonlopun tasausotteluissa Teräväinen nousi parrasvaloihin molempina iltoina, kun hyökkääjä iski kahdessa ottelussa kolme maalia. Onnistumisista huolimatta nuorukainen ei kuitenkaan heitellyt hattua ilmaan lauantain ottelun jälkeen.

– Ei jäänyt hirveän hyvä fiilis, kun molemmat ottelut otettiin turpaan. Tiukkoja pelejä molemmat, mutta eka ois kuitenkin pitänyt voittaa. Siinä hirveä kämmi, ja kaveri tuli tasoihin ja ohi. Tänään oltiin itse maalin perässä ja jouduttiin tulemaan takaa. Tultiin kuitenkin hyvin, ja vietiin peli jatkoajalle ja rankkareille. Taas kuitenkin hävittiin. Tiukkoja pelejä, mutta kyllä näistä pitäisi pystyä täydet pisteet kaivamaan.

Suurelle yleisölle aiemmin tuntematon Teräväinen nousi viimeistään viikonlopun peleissä kaikkien tietoisuuteen, kun maalien lisäksi hyökkääjää haastateltiin varsin ahkerasti eri medioissa. Maaleista ja huomiosta huolimatta Teräväinen piti pelin jälkeen jalat tiukasti maassa.

– Sattui tässä pomppimaan jonkun verran itselle. Kyllä tässä enemmän harmittaa nämä jengin häviöt, nuori lupaus kuittasi kyselyt maalintekotehokkuudesta.


Teuvo Teräväisen juonikas pelityyli saa kuuluttajankin pysymään skarppina.

Suurempi peliaika tuo suuremman vastuun

Teräväinen on Ilari Filppulan ja Riku Hahlin loukkaantumisten ja parantuneiden otteidensa takia saanut suurempaa roolia Jokerien hyökkäysosastolla. Ykkösketjussa Ben Eavesin ja Nichlas Hardtin kanssa viilettävä laitahyökkääjä on saanut pelata viime otteluissa säännöllisesti myös ylivoimaa. Yhteys Eavesin kanssa on toiminut todella hyvin etenkin ylivoimalla. Syy on Teräväisen mielestä selvä.

– Eaves on niin kovan luokan pelaaja, että sen kanssa on todella helppo pelata. Hän puolustaa ja hyökkää hyvin. Tosi hyvin toimii pää sillä, hän kehuu keskushyökkääjäänsä.

Lauantaina Teräväisen pelistä huomasi etenkin ensimmäisessä erässä, että kaksi ottelua kahden päivän sisään tuntui selvästi nuoren miehen kehossa. Itse hyökkääjä ei tätä kuitenkaan myöntänyt.

– Tässä on intoa niin paljon, että eivät nämä tunnu hirveästi. Kokeneemmilla voi ehkä tuntua, mutta itsellä riittää pohkeissa virtaa.

Intoa tuntuu olevan välillä jopa liiaksikin. Perjantain ottelussa Teräväinen katseli avopaikalta Jarkko Immosen 2-3-kavennusmaalia, kun hän ylipelasi itsensä ulos tilanteesta. Hyökkääjä viettikin ottelun lopun kahdesta maalista huolimatta viltissä.

– Teräväinen saa jo omat vahvuutensa näkyviin pelissä, mutta silti se kokemattomuus näkyy joissain tilanteissa. Eikä se kokemus tule kuin pelaamalla, Westerlund kommentoi hyökkääjän perjantaista vilttikomennusta.

Vastoinkäymiset kasvattavat, ja vilttikomennuksen jälkeen Teräväinen iski jälleen lauantaina maalin. Läpimurron liigajäille tehneen Teräväisen tulevaisuus on valoisa, ainakin jos asiaa kysytään joukkuetoveri Jarkko Ruudulta.

– Teuvo on erittäin kypsä pelimies ja todella taitava ikäisekseen. Harva näkee, miten luova hän on kiekon kanssa ja miten hyviä syöttöjä hän jakaa. Siinä on hyvä aihio, ja töitä vaan, niin taivas on auki. Itsestä kiinni, mihin haluaa mennä. Jos haluaa olla NHL:ssä huippupelaaja, niin aivan täydet mahdollisuudet. Se vaatii vaan paljon raakaa työtä, ja aika näyttää.

» Lähetä palautetta toimitukselle