TPS - ILV
NYI - STL 2.00
NYR - CAR 2.00
CBJ - NJD 2.00
MTL - FLA 2.30
DET - ANA 2.30
NSH - WSH 3.00
MIN - LAK 3.00
WPG - VGK 3.00
DAL - TBL 3.30
SJS - PIT 5.00

Teräväinen kiitti vastuusta iskemällä uransa avausmaalin

LIIGA / Haastattelu
Vasta 17-vuotias Teuvo Teräväinen oli tärkeässä roolissa, kun Jokerit voitti JYPin tiistaina lukemin 3-2. Uransa avausmaalin iskenyt nuorukainen sai kehut myös ketjukaveri Riku Hahlilta.

Neljännen liigaottelunsa tiistaina pelannut Teuvo Teräväinen iski Jokerien avausmaalin ottelussa JYPiä vastaan. 17-vuotias hyökkääjä totesi avausmaalin tulleen tärkeään paikkaan.


Teräväiseltä nähdään maaleja liigaotteluissa varmasti myös jatkossa.
Tomi Hänninen - http://www.chilipictures.fi

– Oli tärkeää, että saatiin heti maali siihen. Ei ole pariin peliin tullutkaan maalia. Saatiin maalitili auki siitä, ja voitettiin peli. Kyllä se vähän vapauttikin, kun ei ollut kahteen peliin tullut maalia.

Uransa avausmaalista Teräväinen oli tietysti onnellinen.

– Huikea fiilis. Kyllä siitä on tietyllä tavalla aina unelmoinut, että pääsisi tekemään vielä kotihallissa ja hallissa paljon väkeä. Tuli irtokiekko siihen ja kaikki muut lopetti tavallaan pelaamisen, niin katoin et kiekko siinä ja kävin laittamassa pussiin. Niin se on opetettu joskus, että pelaa aina loppuun asti.

Loukkaantumisten takia kokoonpanoon noussut Teräväinen sai tiistain ottelussa vastuuta myös ylivoimalla. Hyökkääjä oli vastuuseen tyytyväinen, mutta korosti samalla että töitä täytyy tehdä myös jatkossa.

– Kyllä se kasvattaa, kun saa vastuuta. On tullut joukkueelle pari loukkaantumista tässä, niin on itse saanut mahdollisuuden tässä. Se on ihan hyvä, että on päässyt näyttämään. Toivon, että pääsisi pelaamaan jatkossakin. Pitää pelata hyvin, ja niin edelleen. Se on itsestä kiinni, Teräväinen pohdiskeli lehdistön piirittäessä nuorukaista.

Teräväisen avausmaalin alustanut Riku Hahl antoi myös kiitosta uudelle ketjukaverilleen.

– Hienosti meni nuoripoika "Teukka" maalille siinä tilanteessa. Sehän oli ihan hänen maalinsa, ei olisi mennyt jos hän ei olisi polkenut maalille. Hienosti on pelannut pelit mitkä on pelannut ja hienosti on tullut joukkueeseen sisään.

Ja nöyrältä Teräväiseltä löytyi tietysti kauniita sanoja myös kokeneemman kaartin suuntaan.

– No on se kyllä hienoa pelata, kun pystyy luottamaan omaan sentteriin. Ja Rita on kanssa siinä toisessa laidassa vahva jätkä.

» Lähetä palautetta toimitukselle