JYP - IFK
KOO - SPO
PEL - TPS
SAI - TAP
BOS - STL 2.00
NYI - NJD 2.00
NYR - CHI 2.00
TBL - TOR 2.30
NSH - WPG 3.00
MIN - ANA 3.00
DAL - LAK 3.30

Teräväinen kiitteli joukkuepelaamista: ”Ei vapaamatkustajia”

LIIGA / Haastattelu
Ensimmäistä kauttaan SM-liigassa pelaava Teuvo Teräväinen nousi maanantaina Jokereiden ratkaisijoiden joukkoon, kun vikkeläjalkainen hyökkääjä iski illan voittomaalin. Uran ensimmäinen pudotuspelimaali tulikin makeaan paikkaan.

Maanantai-iltana Jokereilta nähtiin ratkaisu hieman yllättävältäkin taholta, kun uransa ensimmäisiä pudotuspelejä SM-liigassa tahkoava Teuvo Teräväinen nousi voittomaalinsa myötä illan hahmojen joukkoon. Nuori laituri oli syystäkin tyytyväisellä päällä pelin jälkeen.

– Nyt on otettu askelia nimenomaan joukkueena, meillä tuntui se olevan runkosarjassa vielä hakusessa. Nimenomaan joukkuepelaamisessa tuntui olevan rakoilua joka osa-alueella. On hitsauduttu hyvin yhteen, enää mukana ei ole yhtään vapaamatkustajaa, vaan kaikki laittavat itsensä likoon, hyökkääjä näki syitä vahvan kevään takana.

Oma maali tuli komeaan paikkaan, kun Jokerit-kasvatti vei vierailijat toisessa erässä ottelussa ensi kerran johtoon. Teräväinen oli perisuomalaiseen tapaan vaatimaton omasta suorituksestaan ja jopa hieman ihmetteli, kuinka se kiekko sinne maaliin oikein "sattuikaan menemään".

– Hieno fiilis oli tehdä maali tähän paikkaan. Kaveri pääsi täysilukuiseksi ja purki tilanteen. Jotenkin jäin siihen keskellä vapaaksi ja [Josef] Boumedienne löysi hyvällä syötöllä. Katoin vain, että nyt on baana auki. Pari potkua ja katoin yläkulmasta paikan ja tähtäsin sinne.

– Ihme, että meni noinkin hyvin. Ei se veto kovaa lähtenyt, mutta riittävän tarkasti, runkosarjassa tehot 11+7 iskenyt hyökkääjä naureskeli.


Teuvo Teräväinen iski avausmaalinsa pudotuspeleissä makeaan saumaan.
Teemu Eirtovaara - http://eirten.kuvat.fi

Päätöserässä Jokerit pelasi fiksusti, eikä joukkue lähtenyt missään vaiheessa hätiköimään. Vierasjoukkue pudotti pelin vauhdin matalaksi, ja sitä kautta tappoi pitkälti HIFK:n kirivaihteen viisikoin pelatessa. Teräväinen oli tyytyväinen erityisesti joukkueen henkiseen kanttiin lopussa.

– Ei hätiköity tai lähdetty roiskimaan, vaan pelattiin fiksusti kiekon kanssa. Se oli tänäänkin se isoin juttu. Välillä runkosarjassakin lähdettiin roiskimaan liikaa.

– Pelkällä roiskimisella saa ehkä pari sekuntia huilia, mutta pelistä tulee aina jonkin sortin selviytymistaistelua. Tänään saatiin päätöserässäkin monta pitkää hyökkäystä ja paikkoja aikaiseksi, nuorukainen kertasi vahvan johtoasemassa pelaamisen reseptiä.

Kauaa ei voitosta ehdi kuitenkaan nauttia. Teräväinenkin käänsi katseitaan jo keskiviikolle. Pudotuspelifraasien mukaisesti mitään suuria muutoksia ei ole kuitenkaan tulossa.

– Viimeinen peli on tunnetusti tosi vaikea katkaista. Lähdetään samalla kaavalla, mitä tänäänkin esitettiin, ei tässä kyllä hirveästi ehtisikään muuttamaan, kiekkojargonia jo hyvin sisäistänyt laituri kertasi haastattelun päätteeksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle