Tentissä: Ilveksen vieraat kaatuvat seisomakatsomon avulla

LIIGA / Haastattelu
Ilves halusi kiittää HIFK-faneja tuesta, jota helsinkiläiset osoittivat tupsukorville aiemmin.
Kuva © Anette Naroma - http://anskun.net
Sarjataulukon peräpäätä vahtiva Ilves laittoi edellisessä kotiottelussaan HIFK:ta vastaan fanit varpailleen. Yksi istumakatsomo muutettiin vanhanaikaiseksi seisomakatsomoksi, jotta halliin saataisiin lisää tunnelmaa. Ottelu päättyikin Ilveksen juhliin 1-0.

Kaatuiko HIFK seisomakatsomon ansiosta, Ilveksen vt. toimitusjohtaja Heikki Tarvainen?

- Hyvin merkittävä tuki sillä oli, vaikka toki muutkin asiat olivat kohdillaan. Katsomomuutos tehtiin, koska olemme jo pitemmän aikaa saaneet faneilta toiveita isommasta katsomon osasta. Toisaalta halusimme myös kehittää katsomokulttuuria, ja tiesimme, että HIFK-peliin on tulossa iso joukko Helsingistä. Halusimme myös huomioida Lasse Oksasen 70-vuotisjuhlaa sekä helsinkiläisten lokakuista kannustustempausta, jossa he tukivat Ilvestä.

Eivätkö suomalaiset osaa kannustaa istualtaan vai muutetaanko kokeilu nyt pysyväksi?

- Seisoen tulee fiilistä, ja jos on jännittävä ottelu, niin eihän siinä malta istualtaan pysyä! Teemme vielä 1-2 kokeilua, mutta hyvältä se ensimmäisen pelin jälkeen näytti. Olemme myyneet kausikortteja siihen katsomoon, joten emme voi tehdä pysyvää muutosta tämän kauden aikana. Tarkoitus on tehdä myös muita kokeiluja, joilla saataisiin elävöitettyä katsomokulttuuria. Kokeilut ovat vielä suunnitteluvaiheessa.

Onko joukkueen huono menestys syönyt niin paljon yleisömääriä, että joudutaan temppuilemaan? Huolestuttaako?

- Tietenkin aina pitää olla hereillä. Kauden alussa yleisökeskiarvo putosi, mutta nyt olemme saaneet sen noin 5100:aan. Marras-joulukuun ottelut ovat sen nostaneet, joukossa on paikallisottelu ja HIFK-ottelu. Mielenkiintoiset vahvistukset ovat myös houkutelleet.

Vahvistuksista puheen ollen, mikä on tilanne NHL-työsulkupelaajien jatkon kanssa?

- Max Talbotin ja Daniel Paillen sopimukset on tehty työsulun loppuun asti. Anders Lindbäckin sopimus kestää joulukuun loppuun. Tiedotamme sitten, jos siitä on jotain kerrottavaa.

Oletteko olleet tyytyväisiä NHL-hankintoihinne?

- Pelaajien asenne on ollut hyvä tähän saakka ja he ovat omaksuneet pelisysteemin hyvin. Erityisen hienoa on ollut nähdä Lindbäckin otteita: neljässä viimeisessä pelissä vain yksi päästetty maali!

» Lähetä palautetta toimitukselle