Tekikö Löfman sittenkin kaksi maalia? "Voi olla, että housuista meni"

LIIGA / Haastattelu
Lähes kahden maalin mies, Anssi Löfman.
Kuva © Aleksi Manninen aleksi.manninen@jatkoaika.com
Anssi Löfman herätti JYPin toisessa erässä runnomallaan avausosumalla. Hyökkääjällä oli näppinsä, tai pikemminkin housunsa, pelissä myös voittomaalissa, joka merkittiin lopulta Michel Miklíkille.

JYPin ja HPK:n neljännessä kohtaamisessa kotijoukkue HPK oli pitkään kuskin paikalla. JYP sai kuitenkin toisessa erässä ensin hyvän hässäkkää HPK-maalille. Ensimmäisestä kotijoukkue vielä selvisi, mutta JYP käänsi heti perään hyökkäyksen, jonka päätteeksi Anssi Löfman runnoi ottelun avausosuman.

− Sieltä tuli hieno ripari. Pääsin jo ensimmäiseen sutaisemaan ja sen jälkeen vielä omaan ripariin kiinni, Löfman kuvaili todellista pudotuspeliosumaansa.

Jyväskyläläiset heräsivät kuin taikaiskusta mukaan otteluun maalin jälkeen. HPK oli pitkään hätää kärsimässä, mutta lisäosumia saatiin odottaa kolmanteen erään. Niistä ensimmäisen teki kotijoukkue, mutta JYP iski heti perään uudelleen.

Maali syntyi HPK:n nukahduksen seurauksena, kun Michel Miklík pääsi laukomaan ylivoimahyökkäyksessä laidasta. Kiekko pomppi HPK-maalilla ja päätyi lopulta verkon perille. 

− Voi olla, että minun housuista meni. En ole aivan varma itsekään, Löfman hymyili.

Eikö maali kuitenkin pitäisi merkitä sen tekijälle?

− No kyl... ei sillä ole oikeastaan merkitystä, maali kuin maali. Ei ole väliä onko se niin kaunis tai että kuka sen tekee, Löfman naurahti.

» Lähetä palautetta toimitukselle