Teemu Turunen: "En näe, että JYP olisi ollut paljon parempi"

LIIGA / Haastattelu
Teemu Turunen pelasi hienon läpimurtokauden.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Lauantai-iltana JYP ja HPK pelasivat pudotuspelisarjansa seitsemännen ottelunsa. JYP meni ottelun aikana kolmen maalin johtoon, eivätkä vierailijat siitä enää nousseet kuin maalin päähän. HPK:n kauden läpimurtohyökkääjä oli ottelun jälkeen hiljaisella tuulella.

JYP tuli ratkaisuotteluun isännän elkein ja oli ensimmäisen erän parempi joukkue. Hurrikaanipaidat tekaisivat kaksi maalia Michel Miklikin toimesta. Toisen erän puoliväliin mennessä jyväskyläläisjoukkue johti ottelua jo 3-0-lukemin.

HPK:n tehohyökkääjä Teemu Turunen manasikin kolmea päästettyä maalia.

− Alkuun, kun päästää kolme maalia, niin sieltä on vaikea tulla takaa ohi. Yritimme kyllä kaikkemme, mutta kolmen maalin takaa on vain vaikea tulla, mies harmitteli.

JYPin ja HPK:n välinen pudotuspelisarja oli äärimmäisen tiukka. Seitsemästä ottelusta viisi päättyi maalin erolla ja kolmesti haettiin ratkaisua jatkoajalta.

Turusen mielestä JYP ei ollut kuitenkaan erityisen paljoa parempi joukkue.

− Tiukkojahan pelejä nuo oli kaikki, olisi voinut kääntyä ihan miten vain. En näe, että JYP oli paljon parempi.

− Oli pienistä asioista oli kiinni. Tänään JYP oli alkuun parempi kuin me, siitä ei pääse mihinkään, hyökkääjä jatkoi.

Turunen otti ottelun ensimmäisen erässä kovan laukauksen jalkaansa, jonka jälkeen miehellä oli hetken aikaa hankaluuksia päästä jäältä vaihtopenkille.

− Polvi on puutunut. Pieni mustelma siihen tuli, ei siinä sen enempää, mies totesi.

Hieno läpimurtokausi

Turuselle lauantai-iltana päättynyt kausi oli henkilökohtaisesti läpimurtokausi. Mies voitti runkosarjassa yhdessä Ilveksen Otto Koivulan kanssa tulokkaiden pistepörssin. Molemmat nuoret hyökkääjät saalistivat 30 pistettä.

Kaudesta Turusen oli hankala sanoa oikein mitään.

− Nyt on vaikea sanoa mitään. Olisihan sitä toivonut, että pidemmälle olisimme menty. Ei tähän voi olla tyytyväinen.

HPK:n kausi oli hyvä. Hämeenlinnalaisjoukkue sijoittui runkosarjassa viidenneksi ja oli pitkään kiinni jopa kotiedussa. JYP tuli kuitenkin ohi runkosarjassa.

Kaudesta jää hämeenlinnalaisjoukkueelle paljon käteen. Joukkueeseen on rakennettu selkeä identiteetti ja pelitapa, millä pelata lajia nimeltä jääkiekko. Siitä voi ammentaa tuleville kausille paljon hyvää.

− Selvästi HPK meni eteenpäin noista aikaisemmista kausista. Kyllä meillä silti oli tavoitteet vähän korkeammalla kuin tämä.

− Ei voi olla tyytyväinen, Turunen päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle