Teemu Pulkkinen: ”Pitäisi saada vähän rauhallisuutta ja tasaisuutta”

LIIGA / Haastattelu
Pulkkinen sai napauttaa Blues-ottelun ratkaisuosuman.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Alkukauden ajan maalinteon kanssa tuskaillut Teemu Pulkkinen sai nostaa iloisena kädet kohti kattoa Espoossa. Pulkkinen toivoo, että onnistuminen avaa omaa peliä, mutta samalla liiallinen stressaaminen on turhaa.

"Déjà vu", olisi voinut sanoa Teemu Pulkkisen tekemästä Blues-ottelun voittomaalista. Hetkeä aiemmin Pulkkinen oli saanut kiekon Camilo Miettiseltä mielipiteitä herättäneen kamppailutilanteen jälkeen. Miettinen kaatui maahan ja espoolaiset vaativat kovaan ääneen jäähyä.

Muutamaa kierrosta aiemmin TPS:n ja Jokereiden kohtaamisessa nähtiin samanlainen tilanne. Myös silloin Jokerit iski maalin nopeasti, kun tuomarit eivät antaneet jäähyä Pulkkisen selvän rikkeen jälkeen.

– Näin sen Turun tilanteen ja olihan se kamppi. Näitä sattuu ja välillä käy noin. Tilanteet menevät nopeasti ja kyllä nuo pitkässä juoksussa menevät tasan. Tämä on lätkää, sanoi Pulkkinen kahdesta hyvin samankaltaisesta tilanteesta.

Vaikeamman alkukauden jälkeen jäällä nähtiin leveästi hymyillyt 20-vuotias hyökkääjä. Henkilökohtainen onnistuminen maistui hyvältä.

– Totta kai se on kiva tehdä maaleja, varsinkin kun onnistumisia ei ole tullut turhan paljoa tähän kauteen. Toivottavasti tuo avaisi vähän omaa peliä.

Pohja on olemassa

SM-liigassa kaudella 2010–2011 54 pistettä 55 ottelussa iskeneen Pulkkisen alkukausi on ollut tehojen puolesta vaisu. Blues-ottelussa syntynyt osuma olikin vasta kauden toinen. Nuori hyökkääjä ei ole murehtinut asiaa liikaa.

– Olisihan sitä toivonut, että alusta alkaen olisi lähtenyt hyvin kulkemaan. Tietää, että laadukkaan harjoittelun kautta se peli on siellä varastossa. Ei auta kuin tehdä töitä joka päivä ja lähteä siitä, että tulos tulee jos on tullakseen.

– Hyvältä tuntuu kuitenkin sen suhteen, että jaksaa pelata ja kuntopuolella ei ole mitään valittamista. Nyt vain pitäisi saada vähän lisää rauhallisuutta ja tasaisuutta, varsinkin kun onnistumisia ei ole tullut, Pulkkinen pohti.

Joukkueena Pulkkisen edustama Jokerit porskuttaa tällä hetkellä erittäin vahvasti. Pelaamisen taso ja laatu ovat korkealla syksyyn nähden ja viimeisimpinä narriryhmän edessä ovat kaatuneet sarjan kärkijoukkueisiin kuuluvat JYP ja Blues. Se on vahva osoitus nykykunnosta.

– Pienet asiat ovat ratkaisseet noissa kahdessa tiukassa pelissä. Teemme joukkueena hyvin hommia. Puolustamme ja hyökkäämme viisasti.

– Tässä on vielä pitkä talvi edessä. Joukkueena tähdätään kevääseen ja matkan varrella pitää raapia pisteitä, että sinne voidaan päästä, Pulkkinen alleviivaa pitempää tavoitetta pohtiessaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle