Teemu Kivihalme pääsi finaaleiden makuun heti ensimmäisellä ammattilaiskaudellaan

LIIGA / Haastattelu
Teemu Kivihalme on sopeutunut Kärppien aktiiviseen pelityyliin erittäin hyvin.
Kuva © Sami Kemppainen
Oulun Kärppien Teemu Kivihalme pelaa heti ammattilaisuransa ensimmäisellä kaudella Liigan finaaleissa. Nuori pelaaja nauttii kovista peleistä ja torikokouksista. Ensimmäisen finaalin jälkeen mies kertasi joukkueensa peliä, sekä pakkipari Jani Hakanpään kanssa pelaamista.

Yhdysvalloista yliopistosarjasta täksi kaudeksi Oulun Kärppiin siirtyneelle amerikkalais-suomalaiselle Teemu Kivihalmeelle Liigan finaalit ovat uusi kokemus.

− Tämä on todella erityistä ja hyvä kokemus minulle. En olisi voinut toivoa parempaa alkua ammattilaisuralleni, kuin päästä heti ensimmäisellä kaudella pelaamaan finaaleihin. Olen todella onnellinen, kun saan olla täällä, Kivihalme kertoi.

Ensimmäiseen finaaliotteluun Kärpät tuli hyvin valmistautuneena Tapparaan verrattuna. Kivihalmeen mukaan aiemmat kokemukset, sekä joukkueiden pelityylit auttoivat Kärppiä.

− Meillä oli hyvä kontrolli pelistä. Olin hieman yllättynytkin, että peli oli niin hyvin käsissämme. Tappara pelaa hieman passiivisemmalla tyylillä ja sarja HIFK:ta vastaan valmisteli meitä hyvin Tapparaa vastaan. Meidän pelimme toimii hyvin tämän tyyppisiä joukkueita vastaan.

Dynaaminen parivaljakko

Hyvin liikkuva ja rohkeasti kiekon kanssa pelaava Kivihalme laukoi pelissä yhteensä kuusi kertaa.

− Olin tyytyväinen omaan peliini. Laukominen kuuluu pelityyliini. Yritän saada kiekkoa maalille, jotta hyökkääjät voivat tehdä töitä, Kivihalme kommentoi.

Alkukaudesta asti Kivihalme on pelannut yhdessä tämän kevään tähtipuolustaja Jani Hakanpään kanssa.

− Yhteispelimme alkoi sujua heti kauden alussa. Hän on iso kaveri ja vahva puolustussuuntaan. Janin kanssa on mukava pelata. Meillä on hyvät kemiat kaukalossa, Kivihalme kertoi.

Parannettavaakin löytyy, mutta tärkeintä on nauttia pelaamisesta

Joukkueen hyvästä esityksestä huolimatta Kivihalme löysi parannettavaa tuleviin otteluihin.

− Mielestäni olimme hyviä pelin siirtymäkohdissa hyökkäyksestä puolustukseen ja toisinpäin. Näissä pelin vaiheissa on myös kehitettävää jatkoa ajatellen. Alivoimamme toimii hyvin tällä hetkellä, mutta myös ylivoima tarvitsisi onnistumisia. Yksi tai kaksi ylivoimamaalia seuraavassa pelissä olisi todella hyvä. Kokonaisuutena olemme kuitenkin pelanneet tiiviisti.

Ottelun lopussa Tappara ei näyttänyt saavan kavennusta tai kunnon tilanteita aikaiseksi. Pelin lopussa nähtiin jo vähän tulisempiakin torikokouksia, joissa Tapparan pelaajat näyttivät turhautuneilta Kärppien hymyillessä.

− Tappara pelasi kovaa viimeisen erän loppupuolen. Tuollaiset pienet hässäkät saavat vain hyvälle tuulelle. Ne ovat osa pudotuspelikiekkoa. Hymy tulee luonnostaan, kun pelaamisesta nauttii. Kaikki me rakastamme pelata kiekkoa ja kilpailla. Se tekee tästä huomattavasti helpompaa, Kivihalme kertoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle