TPS - JUK
KAL - HPK
KOO - SPO
KÄR - ÄSS
LUK - ILV
TAP - JYP
FLA - TOR 2.00
CBJ - MTL 2.00
WSH - NYI 2.30
CAR - OTT 2.30
CGY - DET 4.00
ARI - PIT 4.00
VAN - BUF 5.00
NJD - ANA 20.00
COL - LAK 22.00

Tarjous, josta TPS ei voinut kieltäytyä

LIIGA / Haastattelu
Pitkin alkusyksyä Turussa on huhuttu mahdollisesta Ivan Humlin siirtymisestä pois TPS:n riveistä. Maaottelutauon jälkeen pyörät pyörähtivät nopeasti ja TPS:n pelatessa Turkuhallissa Lukkoa vastaan tshekkihyökkääjä pakkasi kotona tavaroitaan. Vielä aamupäivällä Huml oli ollut valmistautumassa muun joukkueen tavoin illan otteluun.

Seppo Sutela saapui lehdistön eteen kesken TPS:n ja Lukon välistä ottelua selvittämään Ivan Humlin tilannetta.

- Tilanne on tällä hetkellä se, että meillä ei ole allekirjoitettua sopimusta siirrosta, Ivan pakkaa parhaillaan tavaroita ja lähtee tänä iltana laivalla Ruotsiin. Hänen on tarkoitus pelata joko huomenna tai torstaina, jos me saadaan aamulla paperit siihen malliin, totesi Sutela TPS-Lukko-ottelun toisella erätauolla.

Jatkossa tshekkihyökkääjä kiekkoilee suomalaisittain mielenkiintoisessa Mora IK -joukkueessa, jossa pelaa kaikkiaan kahdeksan suomalaista, joukossa muun muassa turkulaislähtöiset Teemu Elomo ja Marco Tuokko.

- Kaksi ruotsalaista seuraa oli aktiivisesti Ivan Humlin perässä. Ivanin agentti Jiri Hamal ilmoitti, että alkaa viedä asiaa eteenpäin. Asia meni eteenpäin ja eilen oltiin yhteydessä Ivaniin päin asiasta. Toki hänen kanssaan oltiin aikaisemmin keskusteltu tilanteesta, kun oli ollut jotain pientä ilmassa. Asia alkoi sitten mennä vakavaksi, valotti TPS:n toimitusjohtaja Seppo Sutela lopulta nopeasti edennyttä prosessia.

Aikaisemmin syksyllä Humlin mahdollisen lähdön on huhuttu johtuvan Palloseuran huonosta taloudellisesta tilanteesta. Sutela kuitenkin kiisti nyt tapahtuneen siirron välttämättömyyden.

- Kysymys on yksinkertaisesti siitä, että sekä TPS että Ivan ovat saaneet sellaisen tarjouksen, josta olisi ollut vaikea kieltäytyä.

- Ei meillä ollut taloudellista pakkoa tähän ratkaisuun, mutta joskus kannattaa tehdä kauppoja, vaikka ulkopuolisista ei ehkä siltä näyttäisikään. Tätä kautta me saatiin budjettiin lisää liikkumavaraa, Palloseuran toimitusjohtaja muotoili.

Sutelan mukaan ruotsalaisseurat ovat tarkkailleet Humlia mielenkiinnolla jo pidemmän aikaa.

- Odotukset Ruotsissa on suuret. Häntä on seurattu jo pidemmän aikaa Turussa ja maajoukkuepeleissä hän sai valtavasti huomiota.

Huml ehti pelata TPS:n paidassa tällä kaudella 21 ottelua, joissa saalisti 9+9=18 tehopistettä. Lähtöön ei Sutelan mukaan liittynyt suurta dramatiikkaa vaan kaikki tapahtui hyvässä hengessä.

- Neljän aikaan lyötiin kättä ja Ivan kauniisti kiitti, että sai meillä pelata. Hän tuli Turkuun kehittymään. Hän tuli rapakuntoisena tänne, sai roolia ja kasvoi pelaajana ja pääsi maajoukkueeseen. Lähtiessään sanoi, että seuraavan kerran kuulet sitten NHL:stä. Sinne hän haluaa mennä, kertoi Sutela.

Lisää muutoksia tarpeen mukaan

Humlin lähtö joukkueesta käynnisti myös spekulaatiot muista TPS:ssa tapahtuvista miehistövaihdoksista. Sutela lupasi, ettei Aurajoen vesi jatkossakaan ole homeessa.

- Voin luvata, että tämä joukkue tulee muuttumaan tasaisesti. Meiltä on lähtenyt pelaajia ja pelaajia on tullut tilalle. Tässä vaihdetaan ja haetaan koko ajan kokoonpanoja. Meillä on uusia pelaajia noussut positiivisesti esiin.

Humlin poissaolon lisäksi huomio kiinnittyi siihen, että TPS:n kakkosmaalivahtina Lukkoa vastaan oli TPS:n A-junioreiden Jesse Kosonen. Juho Santanen hakee pelituntumaa Mestiksessä FPS:n riveissä. Tämäkin siirto on Sutelan mukaan harkittu ja kuuluu tämänhetkiseen kokonaiskuvaan.

- Santanen tarvitsee peliaikaa, joten hän pelaa muutaman pelin Forssassa. Tätä me tullaan tekemään. Seisovaa vettä ette tule näkemään. Tämä homma pyörii koko ajan, kun haetaan menestystä ja parempaa jääkiekkoa, summasi Sutela.

» Lähetä palautetta toimitukselle