Tarina rakentuu yhteisten kokemusten myötä - "Tärkeä viikko meille"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Päävalmentaja Lauri Marjamäki kehui nuorta Eeli Tolvasta ja Miro Heiskasta: "He sopivat hyvin tuohon ja tuovat raikkautta tähän arkeen."
Kuva © Saana Hakala
Leijonien valmennus tekee pelaajatarkkailua jälleen seuraavan kolmen viikon aikana. Moskovan turnaukseen lähdetään joulukuussa pienin pelaajamuutoksin.

Leijonat aloitti yhteisen tarinansa luomisen Suomen EHT-turnauksessa. Leijonien päävalmentaja Lauri Marjamäki korosti koko viikon ajan yhteistä kokemusta ja tarinaa.

– Tärkeintä on, että tarina tulee koko ajan kaikkien korviin. Mitä me teemme, mihin me uskomme ja mistä asioista me puhumme, Marjamäki lataa.

Leijonien pelaajien suorittaminen turnauksessa oli raikasta ja päämäärätietoista. Helmikuussa siintävät olympialaiset sai pelaajat laittamaan itsensä likoon entistä paremmin.

– Pääsimme yllättävän hyvälle tasolle tässä viikon aikana. Se on ollut aistittavissa kesästä lähtien. Pelaajat ovat tosissaan. Visuaalinen ilme kopissa on pelkästään olympiarenkaita täynnä. Jokaisella on vahva halu olla mukana.

Tarinan ja kokemuksien kannalta kolme voittoa kauden ensimmäisessä turnauksessa olivat hyvä piristysruiske.

– Tämä oli tärkeä viikko meille. Tuolla porukalla pystyttiin voittamaan kolme kovaa joukkuetta. Se on tärkeä itseluottamuksen lähde ja osaamisen näytös, Marjamäki sanoo.

– Ennen kaikkea raikas peli-ilme ja intohimo jotka paistoivat joukkueesta läpi, se oli upea nähdä.

Ilmapiiri joukkueessa on Marjamäen mukaan parempi kuin viime kaudella. Valmennus on painottanut henkistä valmennusta. Pelaajille on lähetetty ennen kautta esimerkiksi kyselyjä.

– Henkisen valmennuksen merkitys on siinä, että pelaajat uskaltavat olla ja heillä on turvallista olla. He tulevat erilaisista ympäristöistä, pelitavoista ja johtamiskulttuureista. Siihen nähden omaksuminen oli nopeaa ja se on hyvä meille.

– Tärkeintä, että jokainen voi olla oma itsensä ja tietää, miksi on siellä. Mikä on rooli ja mitä odotetaan? Etukäteiskyselyissä pelaajat aika tarkkaan kertoivat ja antoivat meille työkaluja, että mihin ja miksi he ovat tulossa. Mitä he tuovat ja mitä tarvitsevat valmennukselta onnistuakseen?

Marjamäki toivoo terveyttä 

Helsingin EHT-turnauksessa nähty pelaajisto muodostaa rungon myös olympialaisiin. Isoja muutoksia ei ole luvassa Moskovan turnaukseen, joka pelataan joulukuussa.

– Vaihtamalla ei ruveta vaihtamaan. Tiettyä vaihtuvuutta tulee, mutta kivijalka on nyt vahva, Marjamäki painottaa.

Myös Moskovan turnaukseen on tulossa viisi kentällistä pelaajia. Turnaus tulee olemaan reissaamisen täyteinen, sillä Suomi pelaa ensimmäisen ottelunsa Tsekissä ja matkaa siitä viikonlopuksi Moskovaan.

Marjamäen mukaan valmennus ei keskity turnauksen aikana pelaajatarkkailuun. Se työ tehdään jälleen tulevien viikkojen aikana, kun pelaajat ovat seurajoukkueissaan.

– Olemme ladanneet paljon pelaajaseurantaan. Pelaajatarkkailu pyritään tekemään seurajoukkueissa niin hyvin, että ei tarvitsisi turnauksissa niin paljon katsella sitä.

Olympiajoukkueeseen pyrkivillä pelaajilla on käynnissä kiireinen kausi.

– Terveyttä tässä toivoo kaikille. Tahti on kova. Arki pitää olla aika huippu-urheilijan arkea, jotta palautuu ja pitää hermotuksen ja nopeusominaisuudet kunnossa, Marjamäki muistuttaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle