Tapparan ylivoima taas liikaa TPS:lle − viivamies Rantakarille jälleen 0+2

LIIGA / Haastattelu
Otso Rantakari on noussut Tapparan tehomieheksi loukkaantumisen jälkeen.
Kuva © Jarno Hietanen
Runkosarjan lopussa liki kaksi kuukautta sivussa ollut Otso Rantakari palasi jäälle pudotuspelien alkaessa. Rantakari on ollut Tapparan toiseksi tehokkain pelaaja kevään ratkaisupeleissä. Tänäänkin puolustaja kirjautti pistesarakkeeseen tehot 0+2.

Tappara jatkoi siitä, mihin se keskiviikkona Turussa jäi. Vahvasti avauserään luistelleet kirvesrinnat ottivat kotihallissaan ottelusarjan toisen voiton lukemin 3−0.

Turussa kaksi syöttöpistettä saalistanut Otso Rantakari on ollut tärkeä palanen Tapparan ylivoimapelissä. Niin ikään kaksi syöttöä merkattiin Rantakarin sarakkeeseen tänäänkin ja molemmat tietenkin ylivoimalla.

Rantakarin pistelukemat ovat puolustajalle makeat 2+6. Ainoastaan Kristian Kuusela yltää joukkueen sisäisessä pörssissä edelle. Monen muun pelaajan tapaan Rantakari ei kuitenkaan myönnä laskevansa omia tehopisteitään.

− Tärkeintä on voittaa näitä pelejä. Ei ole väliä kuka tekee pisteitä, kunhan joku ne tekee, Rantakari totesi kuuluttaen sen kuuluisan "jonkun" perään.

"Emme me miettineet ollenkaan, olimmeko voittaneet aiemmin vai emme"

Runkosarjan lopussa Tapparalla oli selviä vaikeuksia ylivoimansa kanssa, mutta kevään koittaessa on jäähyt kostautuneet vastustajalle. KalPaa vastaan vielä haettiin kuvioita, mutta TPS-sarjassa jälki on ollut murhaavaa.

Tappara on kuudesta maalistaan viimeistellyt viisi ylivoimalla, kun TPS on istunut jäähyllä ainoastaan seitsemään kertaa. Tappara on siis onnistunut ylivoimalla turkulaisia vastaan yli 70-prosenttisesti. Rantakari ei joukkueensa ylivoimapelistä poppakonsteja löydä:

− Yritämme vain pelata yksinkertaisesti ja laukoa paljon, niin kuin koko kauden. Nyt on kiekko uponnut verkkoon, mikä on hieno juttu, Rantakari iloitsi.

Hyvällä jalalla ottelun alkuun

Jos Turussa ottelun alku oli kotijoukkueen hallintaa, sitä se oli Tampereellakin. TPS oli täysin vastaantulija ottelun ensimmäisessä erässä.

− Pääsimme hyvin liikkeelle ja onnistuimme tekemään tärkeät maalit. Meillä oli hyvä valmistautuminen. Ei siinä sen ihmeellisempää tarvittu, mietti Rantakari syitä hyvälle alulle.

Rantakari myönsi jatkoerävoiton edellisessä ottelussa olleen iso juttu. Tappara ei ollut voittanut turkulaisia kertaakaan runkosarjassa. Tämä ei Rantakarin mukaan kuitenkaan näkynyt joukkueen valmistautumisessa.

− Emme me miettineet ollenkaan, olimmeko voittaneet aiemmin vai emme.

Rantakari oli sitä mieltä, että tällaisessa ottelusarjassa on mentävä ottelu kerrallaan ja mahdollisimman nopeasti unohdettava edellinen peli.

− Keskiviikon ottelu jäi taakse summerin soidessa. Aloimme heti keskittymään tämän illan peliin ja se varmasti näkyi tänään jäällä, Rantakari totesi.

Rantakari on melkoinen viivapeloite tällä hetkellä
Kuva © Saana Hakala

Ottelun ensimmäisen erän jälkeen voimasuhteet tasoittuivat ja Tappara tuttuun tyyliin nollasi TPS:n hyökkäykset keskialueella. Tapparan pelitapaa on jo vuosia arvosteltu ja viimeisimpänä tähän kaartiin liittyi Patrik Laine, joka kertoi Ylelle, ettei ikävöi trappia lainkaan. Rantakari ei liikoja välittänyt arvosteluista.

− En edes tiedä, mitä Laine on sanonut. Me keskitymme omaan peliimme, ja jos olemme 3−0-johdossa, niin turha on lähteä väkisin lisämaaleja hakemaan. Jos vastustaja lähtee hitaaseen hyökkäykseen, niin ainakin tietävät, mitä siellä on vastassa. Yritämme pelata viisaasti, turha on lähteä liikaa juoksemaan kiekon perässä, Rantakari analysoi.

Hakametsän yleisö oli herännyt runkosarjan jäljiltä kannustamaan omiaan. Vaikkei halli ollut loppuunmyyty, oli hallissa kunnon meininki.

− Upea tunnelma oli läpi pelin, siitä kiitos faneille. Välillä meni kylmät väreet selkäpiissä, jakoi Rantakari tunnustusta aaltoihinkin intoutuneelle kotiyleisölle.

Sarjan kolmas peli pelataan lauantaina Turussa. Valmistautumisaikaa ei ole paljon, joten se on käytettävä viisaasti.

− Tämä peli on jo nollattu. Huomenna lähdemme hakemaan tietenkin voittoa, Rantakari sanoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle