Tapparan viimeistelyyn tyytyväinen Jussi Tapola: "Paikkoja tulee, kun ollaan ytimessä"

LIIGA / Haastattelu
Tapola korosti fyysisten tekijöiden vaikutusta pitkässä ottelusarjassa.
Kuva © Jarno Hietanen
Tappara haki vierasvoiton Kuopiosta ja tasoitti finaalisarjan. Tappara-luotsi Jussi Tapola oli tyytyväinen omiensa maalivainuun ja korosti fyysisen kuorman merkitystä.

Tappara ratkaisi neljännen finaaliottelun toisessa erässä, jolloin tamperelaiset latoivat kolme maalia hieman yli neljään minuuttiin. Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola oli tyytyväinen joukkueensa tehokkuuteen.

− Meillä oli läpi ottelun paljon maalipaikkoja, mm. läpiajoja ja ylivoimahyökkäyksiä.

Ottelun avauserän viime hetkillä loppuunmyyty Niiralan monttu jännitti, sillä Tappara onnistui maalinteossa aivan erän päätössekunneilla. Tapola oli tyytyväinen, että joukkue nousi toiseen erään henkisesti hankalasta erän päätöksestä.

− Siedettiin hyvin se ensimmäisen erän loppu. Jatkettiin samaa rataa. Tiedettiin, että paikkoja tulee, kun ollaan ytimessä, Tappara-luotsi kommentoi joukkueensa vahvaa esitystä toisessa erässä.

KalPa ja Tappara ovat nyt tahkonneet neljä ottelua finaalisarjaa. Tapolan mielestä fyysinen kuormitus tuo oman mausteensa pitkään sarjaan.

− Kyllä nämä ottelut eroavat toisistaan. Fysiikan merkitys alkaa korostua. Se ei välttämättä vaikuta luisteluun, vaan myös pääkoppaan, Tapola kertoili rasituksen vaikutuksia.

Ja jatkoi vielä:

− Ottelusarja muuttuu, kun henkinen kantti ja kestävyys alkavat merkitä enemmän.

Miten iso juttu oli nousta 0−2-tappioasemasta tasoihin?

− Ei tamä vielä mikään juttu ole. Olennaista on, mitä tämän jälkeen tapahtuu, Tapola kommentoi jatkoa.

Eräs ottelun mielenkiintoisimmista ennakkoasetelmista oli tamperelaisten tehohyökkääjä Henrik Haapalan puuttuminen. Tapola ei tarjonnut selvää vastausta Haapalan jatkoon.

− En tiedä, milloin hän palaa. Hän ei kuitenkaan ole loukkaantunut, Tapola suostui kommentoimaan.

Lauantain ottelun jälkeen liikkui huhuja, joiden mukaan Haapala olisi pelannut sairaana.

− En voi kommentoida asiaa sen enempää, mutta on mahdollista, että hän pelaa vielä finaaleissa, Tapola summasi tähtihyökkääjänsä tilanteen.

» Lähetä palautetta toimitukselle