Tapparan tahtipuikkoa kärkiottelussa heiluttanut Matti Järvinen: ”Ei paljoa annettu kärkijoukkueelle palaa”

LIIGA / Haastattelu
Matti Järvinen viimeisteli Kärppiä vastaan tehot 1+1.
Kuva © Saana Hakala
Tappara kaatoi tiistaina Hakametsässä runkosarjan voiton jo varmistaneen Kärpät luvuin 5-1. Keskushyökkääjä Matti Järvinen oli yksi isäntien voiton takuumiehistä.

Kotijoukkue Tappara aloitti ottelun Kärppiä vastaan tahmeasti, mutta sai pelinsä rullamaan toisessa erässä. Alkutahdit tamperelaisjoukkueen rynnistykselle löi ensimmäisen maalinsa yli kuukauteen viimeistellyt Matti Järvinen.

- Olimme tänään henkisesti hyvin latautuneita. Ensimmäisessä erässä oli vähän vaikeuksia omissa, mutta sen jälkeen viilasimme puolustuspelin kuntoon ja pelasimme kaksi loistavaa erää, Järvinen analysoi.

Väkevän iltapuhteen pelannut hyökkääjä nautti etenkin pienen tauon jälkeen syntyneestä maalistaan.

- Hyvältä tuntui. Maali tietenkin vapautti, kun tässä on ollut maalipaikkoja kuitenkin sen verran paljon, että enemmänkin olisi voinut olla tehnyt. Totta kai se vapautti energiaa, kun sain (maalin) tehtyä.

Blues-kasvatti Järvinen oli oman iltapuhteensa lisäksi tyytyväinen myös koko Tapparan joukkueen esitykseen sarjakärkeä vastaan.

- Meillä on vielä potentiaalia parantaa, mutta ne (toinen ja kolmas erä) olivat ihan loistavia eriä minun mielestäni. Ei paljoa annettu kärkijoukkueelle palaa siinä, niin kyllä se jotain kertoo.

Maalin lisäksi Järviselle kirjattiin myös syöttöpiste, kun mies tarjoili tyylikkään syötön Niko Ojamäen maaliin.

- Onneksi en laukonut. Siinä vetoa virittelin ja sitten näin vielä "Ojiksen" siellä. Hyvin hän laittoi sisään siitä, Järvinen kertasi Tapparan kolmanteen maaliin johtanutta tilannetta.

"Jatketaan parantamista kohti pudotuspelejä"

Ensimmäistä kauttaan Tapparassa pelaava Järvinen johti tiistaina Tapparan ykkösketjua, jossa Järvisen lisäksi pelasivat slovakkitähti Tomas Záborský ja luottohyökkääjä Kristian Kuusela.

Eri ketjukoostumuksissa pitkin kautta pelannut Järvinen kuvaili omaa pelaamistaan nousujohteiseksi.

- Kokonaisuuteen en ole ihan tyytyväinen, mutta nyt on ollut nousujohteista ja parempaa kevättä kohti. Se on se tärkeä homma. Nyt vain jatketaan parantamista kohti pudotuspelejä.

Järvinen pelasi viime keväänä finaaleja Sveitsin NLA-liigassa EV Zugin paidassa, mutta joutui tuolloin tyytymään hopeasijaan. 28-vuotiaan Järvisen mukaan kokemus oli kuitenkin hieno.

- Ihan mielettömiä tapahtumiahan ne siellä Sveitsissä ovat. Meteli on ihan valtava ja hoki on hyvää. Oli ihan upea kokemus. Tietenkin harmi, että se jäi vähän vajaaksi meillä, mutta Bern oli sen verran kova joukkue, että voitto oli ihan ansaittu.

Myös Tapparan kanssa Järvisellä on aito mahdollisuus päästä pelaamaan finaaleja ja sinne mies myös mielii päästä. Tavoitteena on kirkastaa viime keväänä Sveitsissä saavutettu hopea kullaksi.

- Ehdottomasti. Siihen tässä tehdään hommia.

» Lähetä palautetta toimitukselle