Tapparan sankari Nurmi: "Koetan nauttia joka hetkestä"

LIIGA / Haastattelu
Kuluvalla kaudella Nurmi on jäänyt vain kerran pisteittä Ilvestä vastaan. Neljässä paikallispelissä Nurmi on takonut jokaisessa kaksi pistettä.
Kuva © Jarno Hietanen
Tappara sai mieluisan paluumuuttajan tälle kaudelle riveihinsä, kun Teemu Nurmi liittyi joukkueeseen seitsemän kauden tauon jälkeen. Paikallispelissä Nurmi oli kentän näkyvämpiä hahmoja ja toi kirvesrinnat kahdesti Ilveksen rinnalle.

Pitkään Lukossa pelannut Teemu Nurmi palasi tälle kaudelle kasvattajaseuraansa Tapparaan. Vaikka hyökkääjä vietti useamman vuoden rannikolla, Tampereen paikallispeli sytyttää edelleen ihan omalla tavallaan.

− Nämä ovat totta kai hienoja pelejä. Varsinkin itselle näissä on aina sellainen extrakipinä. Uskon, että muillakin pelaajilla sellainen on, Nurmi kertoi.

Kaksivuotisen sopimuksen Tapparan kanssa viime keväänä tehnyt Nurmi on ollut tyytyväinen päätökseensä palata takaisin Tampereelle.

− On siistiä olla takaisin täällä. On ollut todella innostunut olo koko kauden ajan.

Sitten edellisvisiitin moni asia on muuttunut. Luonnollisesti joukkuekavereissa oli paljon uusia kasvoja, mutta myös organisaatiossa on tapahtunut muutoksia.

− Paljon on pysynyt samana, mutta sopivasti on muuttunut. Organisaatio on ainakin mennyt paljon eteenpäin siitä, mitä se oli viimeksi.

Pelikunto ajoitettu kevääseen

Paikallispelissä Nurmi takoi ensimmäistä kertaa tällä kaudella useamman kuin yhden maalin ottelussa. Nurmi uskoi, että kevät herättelee uuteen vireeseen.

− Niin se aina tarkoitus olisi, toivotaan että niin se menee. Hyvä, että välillä osuu useampaankin kertaan, kyllä niitäkin aina tarvitaan.

Vaikka Tappara on tällä kaudella ollut välillä tukalassakin tilanteessa ottelun aikana, joukkue on silti venynyt useasti voittoon. Tappioita kaudelta on vain kourallinen.

− Meillä on tietty usko omaan tekemiseemme. Olemme pelanneet hyviä pelejä ja tiedämme, missä parhaimmillamme menemme, Nurmi sanoi.

Tapparan kausi on ollut toden totta huikea ja tamperelaiset johtavat sarjaa selvästi, kun pelejä on jäljellä noin neljäsosa. Katseita ei ole silti vielä käännetty kevään tosipeleihin.

− Vielä ei ajatella mestaruutta. Menemme klassisesti peli kerrallaan. Hyvä meininki on kuitenkin päällä ja koetamme sitä jatkaa sekä nostaa pelin tasoa illasta toiseen joukkueena. Siten on mahdollisuus joka ilta voittaa, Nurmi pohti.

Paluukausi on ollut Nurmen mukaan täynnä hienoja hetkiä, mutta niistä yksikään ei nouse ylitse muiden.

− Koetan nauttia joka hetkestä tässä, se on se lähtökohta tällä hetkellä.

Nurmi on asetettu samaan ketjuun Martin Røymarkin ja Otto Rauhalan kanssa. Paluumuuttaja antaa kehuja ketjukavereilleen.

− Siinä on hyviä luistelijoita vierellä. Tykkään itse sellaisesta vääntämisestä ja maalin eteen pelaamisesta, niin meillä synkkaa mielestäni hyvin. Me pistämme joka ilta kaiken peliin ja katselemme pelin jälkeen, että miltä se näytti.

Vaikka ketjun toisessa laidassa viilettää norjalainen pelikaveri, ei Nurmen ole silti tarvinnut opetella vielä norjaa.

− Kyllä minä sitä aina kopissa kuulen, kun Bonsaksen ja Røymark puhuvat keskenään. Ei siitä kyllä mitään selvää vielä saa.

» Lähetä palautetta toimitukselle