Tapparan sankari Juha Metsola: "Jokainen peli on oma tarinansa"

LIIGA / Haastattelu
Metsolalla oli hikinen iltapuhde kustannuspaikallaan.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Kolmannen finaalin suurin sankari löytyi Tapparan maalinsuulta. Tapparavahti Juha Metsola ei tehnyt ainuttakaan virhettä ja johti omalla esimerkillään tamperelaisten ryöstöretkeä.

Koko finaalisarjan Tapparan maalia vartioinut Juha Metsola pelasi lauantaina virheettömän ottelun. Aina näin ei ole ollut, sillä aiemmissa finaaliotteluissa jokin asia Metsolan torjuntatyöskentelyssä on jäänyt puhuttamaan.

– Mikään tilanne aiemmissa peleissä ei ole jäänyt harmittamaan. Joka peli on oma tarinansa ja tämä tarina unohdetaan juuri nyt. Tästä ei jää mitään mukaan maanantaille, Metsola toteaa päättäväisesti.

Tappara haki Oulusta maukkaan 3–2 vierasvoiton ja ryösti näin kotiedun itselleen. Tapparan ykkösvahti oli luonnollisesti erittäin tyytyväinen illan tulokseen.

– Saimme aika ison voiton tänään. Näytimme kaikille millainen porukka me olemme, eikä mikään ole tässä sarjassa itsestään selvää, Metsola totesi viitaten Kärppien ennakkosuosikin asemaan.

– Oma pelikin tuntui oikein hyvältä. Pystyin auttamaan joukkuetta sen verran kuin tarvitsi.

Kärpät tuli otteluun hyvin. Oululaiset olivat niskan päällä läpi ottelun ja loivat lukuisia hyviä maalipaikkoja. Torjunnat ottelun jälkeen olivat Metsolalla 29 ja Jussi Rynnäksellä 13.

– Kärpät oli ehkä hieman suoraviivaisempi kuin aiemmin. He ampuivat nyt huonommistakin paikoista. Mutta mikäs siinä, ne tekee mitä tekee ja me katsomme mitä teemme sitten sille.

» Lähetä palautetta toimitukselle