Tapparan Salonen luottavaisena tappioista huolimatta: ”Meillä ei ole mitään hätää”

LIIGA / Haastattelu
Aleksi Salonen pääsi tuulettamaan maalia finaalisarjan toisessa osaottelussa Tampereella.
Kuva © Saana Hakala
Finaalisirkus saapui torstaina ensimmäistä kertaa tänä keväänä Hakametsään, kun Tappara ja Kärpät pelasivat sarjan toisen ottelun Tampereella. Ottelu päättyi Kärppien voittoon, mutta se ei Tapparan puolustaja Aleksi Salosta lannistanut.

Ensimmäisessä finaalissa nollille jäänyt Tappara onnistui torstaina ohittamaan kahdesti Kärppien maalia vartioineen Veini Vehviläisen, mutta tulos jäi silti laihaksi. Oululaiset hakivat voiton Tampereelta luvuin 2-4 ja nappasivat jo toisen kiinnityksensä himoittuun Kanada-maljaan.

- Kaveri voitti 4-2 ja sai siitä yhden kiinnityksen lisää. He (Kärpät) ovat vasta puolivälissä ja me tarvitsemme vielä kaikki neljä (kiinnitystä), mutta ei meillä ole mitään hätää vielä, Tapparan puolustaja Aleksi Salonen totesi ottelun jälkeen.

Salosen mukaan katseet on käännettävä nopeasti seuraavaan otteluun.

- Tämä on tulosurheilua. Pakko mennä eteenpäin, ei auta jäädä märehtimään.

Takaa-ajajaksi ajautunut Tappara on sarjan kahdessa ensimmäisessä ottelussa törmännyt Kärppien tiiviiseen puolustuspeliin.

- Kaveri sai vähän onnekkaasti meidän virheistä maalit silloin (tiistaina) ja se vähän latisti tunnelmaa. Sen jälkeen peli meni peruutteluksi ja me latasimme vain niin "all-in" kuin pystyimme. Nyt (torstaina) törmäsimme seinään.

Salosen mukaan Kärppien taktiikka ei kuitenkaan tullut yllätyksenä.

- Kärpät on lyönyt sumpun, mutta se oli tiedossakin. Tänään (torstaina) saimme kuitenkin pari maalia sinne ja kyllä meillä paikkoja oli paljon. Nyt meni kaksi sisään, joista toinen vähän kauempaa.

Pääosin Tapparan seitsemäntenä puolustajana nähdyn Salosen mukaan Tapparan olisi torstaina pitänyt ja pitää jatkossakin pelata suoraviivaisemmin, mikäli se mielii kunnostautua maalinteossa.

- Haimme vähän liikaa syöttöjä ja jääkin oli sen verran huono, että olisi pitänyt pelata paljon suoraviivaisemmin.

- Se näkyi myös ylivoimalla. Käytännössä joka kerta, kun yritimme antaa one-timeria, niin kiekko pyörähti lavan yli. Silloin kun jää menee sohjoksi, niin pitää pelata vaan paljon suoraviivaisempaa peliä, Salonen totesi.

Toisen epäonni on toisen onni

Otso Rantakarin pelikiellon myötä Tapparan kuuden pelaavan puolustajan rotaatioon noussut Salonen onnistui heti maalinteossa saatuaan enemmän jääaikaa. "Sählä" nautti lisävastuusta, sillä seitsemännen puolustajan rooli on hankala.

- Oma peli tuntui hyvältä. Tiesin, että tulee minuutteja, niin oli kova latinki peliin. Se on paljon helpompaa niin. Mulla on vähän vaikeampi rooli, kun pelaan seiskapakkina ja käyn joka kahdeksas minuutti kentällä.

- Se on vaikeaa, mutta pitää vaan nauttia näistä hetkistä. Toisen epäonni on toisen onni ja se on hyödynnettävä. Tänään oli itselläni hyvä flow-tila, Salonen analysoi.

Vaikkei finaalisarjan alku ole Tapparan kannalta ollut paras mahdollinen, on monilla hyvin muistissa joukkueen vuoden takainen tilanne. Tuolloinkin joukkue hävisi finaalisarjan kaksi ensimmäistä ottelua, mutta vei lopulta mestaruuden KalPan nenän edestä voitoin 4-2.

- Juuri näin. Se oli tiedossa, että tulee erittäin kovatasoinen sarja, sillä Kärpät pelasi loistavan runkosarjan. Mekin olemme parantaneet tähän keväälle ja saaneet jätkistä enemmän irti. Usko meillä on kova, se ei lopu missään vaiheessa, Salonen linjasi.

» Lähetä palautetta toimitukselle