Tapparan hurjan tulituksen kestänyt Perhonen: "En tiedä, voiko näissä hommissa ylitöitä olla"

LIIGA / Haastattelu
Perhonen pelasi jo viime kaudella KooKoo-paidassa.
Kuva © Mikko Lieri www.lieri.eu
Samu Perhonen urakoi valtavan torjuntamäärän hallitsevaa mestaria Tapparaa vastaan, kun KooKoo taipui kirvesrinnoille voittomaalikilpailussa maalein 2−1.

KooKoon maalilla Tapparaa vastaan pelannut Samu Perhonen urakoi ällistyttävän 47 torjunnan edestä. 24-vuotias maalivahti ei kuitenkaan syyttänyt puolustusta ylitöiden kasaamisesta.

− En tiedä, voiko näissä hommissa koskaan ylitöitä olla. Ihan hauskaahan tuo oli. Puolustimme hyvin, ja kai sitä itseäkin voi vähän olalle taputtaa, analysoi kouvolalaisten sankarivahti.

KooKoo on ollut yksi Liigan alkukauden valopilkuisa. Ensimmäisessä kamppailuissa joukkue nöyryytti SaiPaa, mutta ennakoituja kärkijoukkueita vastaan urakka on ollut tiukempi. Maalivahdin mukaan vastustajien tyyleissä ja tekemisessä on tunnistettavia piirteitä jo alkukaudesta.

− Totta kai joukkueissa on eroja, mutta kaikkien peli myös kehittyy päivä päivältä. SaiPa-otteluissa oli kuitenkin peräkkäisinä päivinä pelit avausviikonloppuna. JYP ja Tappara olivat todella kovia vastustajia, kertaili Perhonen alkukautta.

KooKoon alkukauden pirteydelle löytyi mielen päältä selvä syy.

− Pelaamme kaikki joukkueelle ja logolle. Tuollainen tekemisen meininki joukkueessa on hieno nähdä. iloitsi Perhonen.

Urheilullisuus kunniaan

Päävalmentaja Tuomas Tuokkolan joukkueet ovat tavallisesti pärjänneet nimenomaan alkukaudesta. Sillekin asialle Perhonen löysi selityksensä.

− Hän tuo tekemiseen urheilullisuutta. Sen huomaa joka päivä hallille tullessaan. Tehdään oikeasti hommia.

Perhonen muodostaa Kouvolan ylpeyden maalivahtikaksikon yhdessä Juha Järvenpään kanssa. Vaikka kollega on pelannut valtaosan ensimmäisistä peleistä, ei Perhonen aio jäädä soittelemeaan kakkosviulua.

− Haluan kehittää nimenomaan sitä urheilullista puolta. Tottakai haluan myös pelata hyvin.

Maalivahtien kesken vallitsee hyvä kemia ja molemmat tekevät työtä joukkueen edun mukaisesti.

Järvenpää on kärsinyt pahoista loukkaantumisista, mutta on osoittanut pystyvänsä palaamaan takaisin huipputasolle.

− Kannustamme toisiamme. Hän on vetänyt todella upeasti ensimmäiset pelit. Sitä on ollut hieno katsoa kuinka hän pitkän tauon jälkeen pelaa tuolla tasolla, kehui Perhonen työkaveriaan.

Alkukaudelle on KooKoon osalta mahtunut onnistumisten lisäksi mahalaskuja. Maalivahdilla on selvä ohje joukkueelle, jonka avulla voittoja pitäisi kertyä tilille jatkossakin.

− Täytyy olla tylympi. Esimerkiksi Pelicansia vastaan johdimme kolmella maalilla. Tylyyttä täytyy olla, tiukkasi Perhonen.

» Lähetä palautetta toimitukselle