Tapparan Haapala: "Me tarvitaan se eka maali"

LIIGA / Haastattelu
Henrik Haapalan pörrääminen aiheutti HIFK:lle perjantaina päänvaivaa.
Kuva © Miikka Jääskeläinen - http://mjfoto.fi
Perjantaina Tapparan kakkosketjussa työteliäästi esiintynyt Henrik Haapala oli voiton jälkeen hymyssä suin.

Tappara teki ennen perjantain neljättä finaalikamppailua odotetun kokoonpanomuutoksen, kun tähän asti ykkösketjussa viilettänyt Henrik Haapala sai tehdä tilaa tamperelaisyleisön sankariksi nousseelle Patrik Laineelle.

Muutos tuotti heti tulosta. Laine iski tehot 1+2 ja Haapalakin esiintyi pirteästi aiheuttaen harmaita hiuksia IFK-puolustukselle. Lopputuloksena Tappara voitti ottelun 3-0 ja tasoitti otteluvoitot lukemiin 2-2.

- Hyvä fiilis jäi, voitto meille ja saatiin tasoitettua sarja. Oma peli oli ihan ok, aika samanlaista kuin muutenkin. Kyllä me ollaan hyvä joukkue kun me saadaan kiekkoa päätyyn ja päästään hommiin. Meillä on kuitenkin työmiehiä koko joukkue täynnä, totesi Haapala kiihkeän finaalikamppailun jälkeen omasta ja joukkueensa suorituksesta.

Huomionarvoista kotijoukkueen peliesityksessä oli varsinkin, se kuinka paljon joukkueen pelaaminen vapautui Laineen viimeistelemän avausmaalin jälkeen.

- Me tarvitaan se ensimmäinen maali. Onneksi tänään saatiin se. Pelattiin ja puolustettiin hyvin ja saatiin ylivoimalla paikkoja. Onneksi meillä on tuommoisia äijiä ketkä iskevät,  Haapala summasi.

Haapala oli myös samaa mieltä siitä, että HIFK:n jättäminen nollille ja useamman maalin viimeisteleminen toi Tapparan henkiselle puolelle kaivattua lisäbuustia.

- Tottakai tämä tuo lisäenergiaa, mutta samalla tavalla jatketaan. Meidän on pakko ryöstää yksi peli Helsingissä ja lauantaina olisi tosi hieno paikka siihen. Varmasti tulee hieno peli.

"HIFK pelaa todella hyvin kotona"

Finaalisarja jatkuu heti lauantaina Helsingissä, kun joukkueet kohtaavat viidettä kertaa. Toistaiseksi Tappara on ollut Helsingin otteluissa täysi vastaantulija, vaan miten käy tänään?

- Heillä on kovia pelimiehiä, jotka varmasti osaavat nollata tämän (tappion). HIFK on hyvä joukkue ja pelaa todella hyvin kotona.

- Kyllähän siellä (Helsingissä) on vaikea voittaa ja vaikea pelata, toistaiseksi me ollaan siellä vähän jäpitetty. Kiekot vaan syvään ja pelataan nöyrästi, se on meidän juttu, "Henkka" analysoi.

Haapala jakoi ansaitut kiitokset myös molempien joukkueiden hurmioituneille kannattajille.

- Molemmilla on todella hienot fanit. Joskus voitto voi olla niin pienistä asioista kiinni, että kotijoukkueen tuki ratkaisee.

» Lähetä palautetta toimitukselle