Tapparalla toinen ottelupallo torstaina Kuopiossa – ”Pudotuspelejä parhaimmillaan”

LIIGA / Haastattelu
KalPa pyrkii sotkemaan Tapparan suohon aktiivisella pelaamisellaan.
Kuva © Saana Hakala
Tapparan ja KalPan välisessä puolivälieräsarjassa pelataan kuudes ottelu torstaina. Joukkueiden päävalmentajat ennakoivat illan koitosta keskiviikon ottelun jälkitunnelmissa.

Illan isäntäjoukkue KalPa pelasi keskiviikkona selkä seinää vasten Hakametsässä, kun Tapparalla oli ensimmäinen tilaisuus katkaista sarja ja edetä välieriin. KalPa onnistui kuitenkin voittamaan pakon edessä, joten sarja jatkuu tänään Kuopiossa.

Kuopiolaisten päävalmentaja Sami Kapanen uskoo, että keskiviikon voitto antaa joukkueelle lisäpotkua.

- Lähtökohtaisesti olemme pelanneet parempaa kiekkoa Tampereen peleissä. Kotona on ollut pieni jännite päällä, mutta veikkaan, että tämä (voitto) antaa ison buustin ja vapauttaa meidän pelaajia myös kotona.

Joukkueiden palautumisaika eilisestä jäi hyvin rajalliseksi, sillä eroa edellisen ottelun päättymisen ja seuraavan ottelun alkamisen välillä on alle vuorokausi.

- Huominen tulee nopeasti vastaan, mutta näyttää siltä, että meillä on tällä hetkellä jalat. Pystymme liikkeellä viemään peliä ja se tulee olemaan huomenna se asia. Meidän pitää pystyä jauhamaan aktiivisella pelillä kaveria suohon, Kapanen linjasi keskiviikon ottelun jälkeen.

Otteluiden väliin jäävä lyhyt aika on kuopiolaisleirissä suunniteltu tarkkaan ja se pyritään hyödyntämään mahdollisimman tehokkaasti.

- Eipä tässä hirveitä treenejä tarvita. Kaikki on vaan tankkausta ja lepoa. Puolitamme matkan, sillä yövymme Jyväskylässä. Meillä on se hyvä puoli, että olemme opetelleet ja tottuneet tähän matkustamiseen, Kapanen muistutti.

"Maalit ratkaisevat eikä kauneuspisteitä haeta"

Tapparan leirissä ilme oli keskiviikon tappiollisen ottelun jälkeen vakavampi, mutta pelillisesti tamperelaiset kokivat olevansa vastustajaansa askeleen edellä.

- Pelillisesti emme olleet mitenkään vaikeuksissa. Pudotuspelit ovat kuitenkin tällaisia, maalit ratkaisevat eikä kauneuspisteitä haeta, Tapparan päävalmentaja Jukka Rautakorpi totesi.

Rautakorven mukaan keskiviikon ottelussa ratkaiseva tekijä oli se, että KalPa käytti vähäiset tekopaikkansa Tapparaa tehokkaammin.

- KalPa oli tehokas paikoissaan kolmannessa erässä. Tilanteita kun käytiin läpi, niin heillä ei ollut mitään muita paikkoja. Se on semmoista.

Valmistautumisaika torstain otteluun on lyhyt myös Tapparalla, mutta Rautakorpi näki tilanteen enempi positiivisena asiana kuin haasteena.

- Nopeasti pitää päästä eteenpäin. Tämä on pudotuspelejä parhaimmillaan, että pitää taas olla valmis seuraavaan (otteluun). Pitää huolehtia hyvin itsestään, että huomenna pystyy pelaamaan paremmin.

Mikäli Tappara voittaa torstaina, se etenee välieriin. Sen sijaan KalPan voitto tietäisi sarjan ratkeamista vasta Tampereella lauantaina pelattavassa seitsemännessä ottelussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle