TPS - JUK
KAL - HPK
KOO - SPO
KÄR - ÄSS
LUK - ILV
TAP - JYP
FLA - TOR 2.00
CBJ - MTL 2.00
WSH - NYI 2.30
CAR - OTT 2.30
CGY - DET 4.00
ARI - PIT 4.00
VAN - BUF 5.00
NJD - ANA 20.00
COL - LAK 22.00

Tappara-puurtajan kärsivällisyys palkittiin - "Tunneskaala on ollut tosi laaja"

LIIGA / Haastattelu
Sami Venäläinen pääsi irti, tuloksena tärkeä maali.
Kuva © Miikka Jääskeläinen - http://jaakiekko.kuvat.fi
Viiden mitalin ja kahden Suomen mestaruuden mies ei aina mahdu kokoonpanoon edes SM-liigassa. Tänään Sami Venäläinen osoitti kärsivällisyyden merkityksen ja sai palkintonsa ratkaisuosuman muodossa.

31-vuotias Sami Venäläinen on todellinen duunari. Kasvattiseurassaan Tapparassa lähes koko uransa pelannut laituri ei NHL-varauksestaan huolimatta ole profiloitunut yli 700 liigaottelunsa aikana taituriksi.

Urheilullisuus ja työmoraali ovat väkivahvan Venäläisen tavaramerkkejä.

- Venäläinen on ollut erinomainen. Se on vaan niin vahva jätkä, että se saisi kaatua useammin, murjaisi Tapparan päävalmentaja Jukka Rautakorpi luottosoturistaan.

"Tunneskaala on ollut tosi laaja"

Luottopelaaja on tällä kaudella kuitenkin istunut pitkiä aikoja katsomon puolella. Vain 30 liigaottelua runkosarjassa pelannut Venäläinen ehti pelata LeKissäkin kahdeksan ottelua ennen siirtotakarajaa ja katsomoon joutumista.

- Tunneskaala on ollut tosi laaja verrattuna talveen, kun ei saanut pelata. Pidin vain itseni kunnossa ja olin valmiina paikan tullessa. Nyt tuli paikka ja on hauskaa pelata taas, iloitsi Venäläinen kolmannen välierän jälkeen.

Venäläinen istutettiin Aleksander Barkovin ja Chris Connollyn loukkaantumisten jälkeen Tapparan nelosvitjaan yhdessä Jussi Makkosen ja Jan-Mikael Järvisen kanssa. Homma on toiminut mainiosti.

- Minusta tuntuu, että löysimme yhteisen sävelen ensi hetkestä saakka. Toki parannettavaa on ollut, mutta ketjukaverit olen löytänyt hyvin, kehuu Venäläinen ketjukavereitaan.

Ei mikään jarruvitja

Kentän rooli ei ole perinteinen nelosvitjan puuduttava jarrupelaaminen, vaan lupa on myös hyökätä.

- Toki meidän tulee vähän katsoa ketä on vastassa, mutta ei meidän tarkoituksena ole pelkästään puolustaa. Teemme maalin, kun on paikka.

Makkosen oltua sankari Raumalla keskiviikkona, oli Venäläisen vuoro ratkaista perjantaina. Kylmänviileä 2-0-maali oli kokeneelle hyökkääjälle helpotus.

- Oli hieno onnistua. Tämä antaa itseluottamusta ja fiilistä. Uskaltaa koettaa uusia juttuja, pohti Venäläinen.

Venäläinen sai maaliinsa apua Lukko-vahti Petri Vehaselta, jonka epäonninen ohjaus tuli suoraan laiturin hyppysiin.

- Vehaselle ei sinänsä terveisiä ole, mutta aika lapaan se tuli, naurahti Venäläinen maaliaan.

Saunalle ei tarvetta, makaronilaatikko maistuisi

Voitosta ja hyvästä suorituksesta huolimatta konkari löysi korjattavaa omiensa pelistä.

- Joka osa-alueella on parannettavaa, etenkin keskialueen puolustamisessa. Kolmannessa erässä päästiin jo sille tasolle mille pitääkin. Erä meni pelillisesti hyvin.

Valmistautuminen huomiseen peliin sujuu Venäläiseltä rutiinilla, mutta osan laiturikollega Ville Niemisen metodeista aikoo Venäläinenkin ottaa käyttöön. Nieminen näet totesi pelin jälkeen valmistautumisen osa-alueisiin kuuluvan "hyvät verryttelyt, palautusjuomat, makaronilaatikot, hieronnat, kylmäaltaat ja saunat".

- Koetamme unohtaa tämän pelin ja keskitymme tiukasti huomiseen.

- Saunaan en varmaan mene. Hikoilin sen verran, ettei tarvitse enempää nesteitä poistaa. Makaronilaatikkoa toki syön, jos sitä pöytään eksyy, naurahti Venäläinen Niemisen kommentteihin.

Ilmeestä päätellen palautuskeinoista keskustellaan vielä kopissa hymyissä suin.

» Lähetä palautetta toimitukselle