Tanskan Blichfeld: "From halusi tehdä maalin tässä pelissä"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Blichfeld on tehnyt molemmissa voitto-otteluissa maalin.
Tanskan riemukkaat otteet nuorten MM-kisoissa jatkuivat, kun voitto Suomesta sai seurakseen kahden pisteen voiton Tšekistä.

Tanskalaisten riemulla ei ollut rajaa siinä vaiheessa, kun Der er et yndigt land soi kaiuttimista. Juhlat jatkuivat pukukopissa, jossa pelaajat hyppivät innoissaan.

− Uskomatonta. Olemme pieni maa kiekkoilussa. Nyt meillä on kaksi voittoa, ja ajattelemme että voimme voittaa myös seuraavan, joukkueen tärkeimpiin pelaajiin kuuluva Joachim Blichfeld iloitsee.

− Tämä on mahtavaa. Tiedämme, että olemme vahvasti luisteleva joukkue, joten sitä pitää hyödyntää joukkueita kuten Tsekkiä ja Suomea vastaan, Blichfeld kertoo.

Suomi kaatui jopa ilman tähtihyökkääjä Mathias Fromia, joka oli loukkaantunut Tanskan maajoukkueen harjoitusleirin alussa. Blichfeld antaa täyden tunnustuksen Fromin tekemiselle.

− Mathias halusi tehdä maalin paluuottelussaan. Hän myös teki sen uskomattomalla tavalla, joten olen todella iloinen hänen puolestaan.

− Hän on harjoitellut kovaa. Ensimmäisessä erässä hänellä otti aikansa päästä rytmiin, mutta kokonaisuutena hän pelasi hienon pelin.

Blichfeld on onnistunut kahdesti maalinteossa turnauksen aikana. Suomea vastaan hänen nimiinsä jäi voittomaali, tällä kertaa hän vastasi Tanskan ensimmäisestä osumasta. Blichfeld syötti myös Nikolaj Krag Christensenin tekemän osuman, joka vei pelin jatkoajalle..

− Luulin hetken aikaa, että hän epäonnistui, joten oli hienoa huomata että kiekko meni maaliin.

Hyökkääjä tietää kuitenkin, että Tanska ei ole tehnyt vielä tarvittavaa joukkueen isoa tavoitetta ajatellen.

− Pelaamme aina voitosta. Olemme hyvin lähellä puolivälieriä, ja se on meidän tavoittemme.

Blichfeld on yksi kolmesta pelaajasta Tanskan joukkueessa, jolla on NHL-varaus. Ammattilaisliiga on selvä tavoite Portland Winterhawksissa pelaavalle hyökkääjälle. Tanskan pelaajien tähtäimessä siintävät myös MM-kotikisat 2018.

− Unelmani on tehdä NHL-sopimus jossain vaiheessa. Olen hyvin iloinen, jos se tapahtuu lähitulevaisuudessa. Teen myös kovasti töitä, että pääsen joskus miesten joukkueeseen.

» Lähetä palautetta toimitukselle