Tanskalaispuolustaja Larsen korosti puolustuspelin hienouksia

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Oliver Larsen esitti moneen otteeseen hyvää puolustuspeliä.
Tanska pelasi Suomea vastaan erittäin hyvän puolustuspelin. Yksi esiin nousseista oli Oliver Larsen, joka osasi pitää hyvin suomalaisjoukkuetta maalintekosektorin ulkopuolella.

Yllätysvoitoissa altavastaajan täytyy yleensä onnistua täydellisesti, samalla kun ennakkosuosikki jää parhaasta tasostaan selvästi. Tanskan voitto Suomesta oli malliesimerkki tällaisesta suorituksesta.

- Käytimme tilaisuutemme erittäin hyvin. Samalla on korostettava, että emme tehneet pelissä virheitä, joten pelasimme erittäin hyvän pelin, Oliver Larsen kommentoi.

Tanska oli pelillisesti ottavana osapuolena, mutta Larsenin mukaan se vain kuuluu joukkueen tapoihin.

- Olemme passiivinen joukkue. Koko puolustus pelasi tänään hyvän ottelun.

Tanskan puolustuspelaamisessa nousi ylitse muiden kaksi elementtiä. Suuri osa Nuorten Leijonien laukauksista ei koskaan mennyt maalivahti Kasper Krogin torjuttavaksi, sillä joku kenttäpelaajista ehti kiekon eteen.

- Meidän on pakko blokata paljon laukauksia, ja olemme hyviä siinä. Se sopii meille.

Laukausten blokkaamisen lisäksi tanskalaisten puolustuksessa nousi esiin hyvin toiminut kiekon tökkiminen suomalaispelaajien lavasta.

- Teemme sitä paljon, ja siten pidämme kiekkoa vaarallisen alueen ulkopuolella.

Hienosta voitosta huolimatta ainakaan Larsen ei jää leijumaan, vaan muistuttaa turnauksen jatkuvan.

- Tämä oli hieno voitto, mutta ei saa jäädä ilakoimaan liikaa. Kohtaamme Tsekin kahden päivän kuluttua, ja silloin pitää olla valmis.

» Lähetä palautetta toimitukselle