Tanskalainen jääkiekko on kovassa nosteessa - Jokerikapteeni Regin aiheuttaa ylpeyttä

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Peter Reginin A vaihtuu rinnassa C-kirjaimeen, ja se on Tanskassa iso asia.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Tanskalaisten kannatusjoukkojen Preben Mogren suostui avaamaan näkemyksiään kotimaansa jääkiekon tilasta, kun Tanska kohtasi Sveitsin MM-kisoissa. Myös Tanskan joukkueen Morten Poulsen jakoi hieman ajatuksiaan ottelun jälkeen.

Pitkän linjan kannattaja Preben Mogren on nähnyt Tanskan otteluja paljon vuosien varrella.

− Tanskan jääkiekko on levinnyt hyvin laajalle tänä päivänä. Kokemusta ja oppia saadaan laajalla rintamalla ja kehitystä tulee sen myötä.

− Tanska ole tietenkään vielä mikään jääkiekon suurmaa, mutta sillä on halu tulla joukkueena yhtä hyväksi kuin esimerkiksi Suomen joukkue. Yritämme Tanskassa kovasti kopioida teidän maajoukkueen tekemisiä ja toivottavasti tulokset tulevat olemaan samanlaisia, Mogren naureskelee.

− Tanskalla on kuitenkin yhteen pelaava joukkue ja mukana on nuoria pelaajia, jotka rakastavat tehdä tuota työtä kentällä. Lisäksi mukana on kolme pelaajaa, jotka pelaavat NHL:ssä ja tuovat kokemusta joukkueeseen.

− Suomen pääsarjassa on ainakin kolme tanskalaista pelaajaa. Kuulin että Peter Regin tulee olemaan Jokereiden kapteeni ensi kaudella ja se on todella iso asia. Olemme hyvin ylpeitä siitä.

− Morten Poulsen on esimerkki pelaajasta, jolla on paljon potentiaalia. Emme ole nähneet vielä läheskään kaikkea, mihin hän kentällä pystyy. Suomessa pelatessaan hän saa hyvää kokemusta vielä lisää.

− Olen ollut seuraamassa läheltä Tanskan joukkueen pelaamista ainakin viimeiset 15 vuotta. Meillä on paikallinen jääkiekkojoukkue Odense Bulldogs ja meitä on 32. Olemme mukana jokaisessa turnauksessa, missä Tanska pelaa.

Muutos Tanskan pelissä vuosien mittaan on mennyt oikeaan suuntaan.

− Monet vuodet me vain pyörimme mukana ja olimme kuin irtolaisia suurissa jääkiekkoliigoissa. En olisi ikinä uskonut, että näen jonain päivänä näin monta tanskalaista jääkiekkoilijaa NHL:ssä. Se on aivan uskomatonta.

Tanskalla oli mahdollisuus nousta lohkossa Ruotsin ohi ja pisteissä Venäjän rinnalle, jos joukkue onnistuisi voittamaan Sveitsin. Tanska johti toisella erätauolla kahdella maalilla Sveitsin nollaa vastaan.

− Tässä on vielä erä pelaamatta. En koskaan myy karhuntaljaa ennen kuin olen ampunut karhun. Sen enempää en sano lopputuloksesta. Tällä hetkellä näyttää hyvältä.

− Luistelu näyttää hyvältä, mutta muistamme mitä tapahtui, kun Sveitsi pelasi Norjaa vastaan. Norja oli ottelussa johdossa, mutta Sveitsi tuli kolmannessa erässä tasoihin. Toivon ettei sama toistu tänään.

Kuin kohtalon ivan johdattelemana Sveitsi teki kolmannen erän loppupuoliskolla kaksi maalia ja jatkoajalla voittomaalin. Kuinka oikeassa Mogren olikaan.

Poulsen vaihtoi muutaman ajatuksen tappiopelin jälkeen

− Tanskalla on tänä päivänä paljon pelaajia eri maiden huippuliigoissa. Niin kuin on nähty, olemme kehittyneet vuosi vuodelta paremmaksi.

− Teemme todella paljon töitä päästäksemme puolivälieriin taistelemaan jatkosta, eikä se ole ainoastaan tämän hetken tähtäin. Tanskalainen jääkiekko on tarkoitus rakentaa sille tasolle, että taistelemme joka vuosi korkeammista sijoituksista.

− Meillä on tänäkin vuonna mukana loistava ryhmä hyviä pelaajia ja kaiken kruunaa osaava valmennus.

Kannustusjoukkojen näkyminen on pelaajalle yhtä tärkeää, kuin se kuuluisa kuudes kenttäpelaaja.

− Olemme todella kiitollisia, että fanit ovat tulleet tänne asti tukemaan meitä. He ovat tehneet hyvää työtä ja kaikki tietää, ettei Venäjä ole helpoin maa tulla paikan päälle seuraamaan otteluita.

− Se todella tuo vauhtia kentälle, kun näkee kaikki nuo Tanskan liput heilumassa katsomossa.

» Lähetä palautetta toimitukselle