Tanska halusi tarjota kannattajilleen enemmän − Philip Larsen: "Me epäonnistuimme"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Philip Larsen oli luonnollisesti pettynyt illan ottelun tulokseen.
Kuva © Emil Hansson www.hanssonsphoto.net
Tanska hävisi kotikisojensa alkulohkon päätöspelissä Latvialle, joka onnistui tekemään pelin ainoan maalin. Puolustaja Philip Larsen oli pettynyt tulokseen ja siihem, että joukkueen MM-turnaus päättyi tähän otteluun.

Latvia voitti miesten MM-kisaisäntä Tanskan alkulohkojen päätöskierroksen ottelussa vaivoin. Numeroihin 1−0 päättynyt kamppailu merkitsi sitä, että pudotuspelit käydään ilman isäntäjoukkuetta. Puolustaja Philip Larsen oli syystäkin allapäin.

− Ei mielessä liiku juuri mitään tällä hetkellä. Hävisimme 1−0. Tämä oli tiukka peli. En tiedä − lätkäpeliä ei voi voittaa, jos tekee nolla maalia. Maaleja on tehtävä, ja se on ollut iso ongelmamme koko turnauksen ajan, erityisesti ylivoimalla, purki Larsen päällimmäisiä tuntojaan ottelun jälkeen.

Seitsemässä ottelussa kolme syöttöpistettä nakutellut Larsen oli pahoillaan siitä, että hän ei pystynyt nousemaan esiin tarvittavalla hetkellä.

− Turnaus meni osaltani ihan ok, mutta tällaisissa paikoissa haluaisi pystyä auttamaan joukkuetta. Annoin kaikkeni, ja minulla oli muutama tilaisuus maalintekoon. Olisi pitänyt osua tänään, harmitteli Larsen.

Kannattajat joukkueelle kaikki kaikessa

Herningin areena pullisteli kotijoukkueen otteluissa yleisöstä, ja desibelit nousivat paikoin erittäin korkeiksi. Koko pikkukaupunki hengitti omiensa otteiden tahdissa. Larsen herkistyi kiittäessään kotikansaansa.

− Haluan kiittää kaikkia kannattajiamme kaikesta siitä, mikä on ympäröinyt meitä tämän turnauksen aikana. Kaikki aina hotellimajoituksesta päivittäin saamaamme kohteluun olivat fantastisia. Niin fanimme, kuin mediankin edustajat olivat viimeisen päälle.

− Meillä oli hyvä juttu menossa, ja on todella surullista, että se päättyi nyt näin, Larsen totesi hiljaa.

Vuoden 2018 miesten MM-kisat olivat ensimmäiset laatuaan Tanskassa. Kuka tietää, milloin samat karkelot rantautuvat jälleen saman maan kamaralle.

− Tällaiset kotikisat ovat kokemus, joka tulee eteen kerran elämässä. Halusimme antaa kannattajillemme takaisin siitä kaikesta, minkä he ovat tehneet meidän hyväksemme näiden viikkojen aikana.

Tanska lähti otteluun Latviaa vastaan hienoisena ennakkosuosikkina, mutta Andris Dzerinsin osuma päätti punavalkoisten unelmat kisamenestyksestä.

− Isoin asia, jonka olisimme voineet tarjota heille, olisi ollut voitto tänään. Me epäonnistuimme siinä. Menee varmasti oma aikansa, että toivumme tästä, Larsen päätti viimeisen haastattelunsa vuoden 2018 kotikisojen haastattelualueella.

» Lähetä palautetta toimitukselle