Taneli Ronkaiselle pudotuspelien avausmaali - keräsi kehuja myös päävalmentajalta

LIIGA / Haastattelu
Ronkainen pelaa debyyttikauttaan Liigassa.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Tappara voitti Kärpät lauantaina Oulussa lukemin 4−3 ja nousi samalla ottelusarjassa johtoon voitoin 3−2. Joukkueiden viides välieräkohtaaminen oli Kärppien Taneli Ronkaisen Liiga-uran neljäs pudotuspeliottelu.

Kuusi vuotta sitten Kuusamon Pallokarhuista Oulun Kärppien juniorijoukkueisiin siirtynyt Taneli Ronkainen on päässyt kuluvalla kaudella haistelemaan Liiga-ympyröitä. 21-vuotiaan Ronkaisen vastuu Liigan pudotuspeleissä on kasvanut ottelu ottelulta muun muassa lisääntyneen peliajan ja ylivoimavastuun muodossa.

Lauantaina nuori puolustaja iski liigauransa toisen ja Liigan pudotuspelien ensimmäisen maalinsa.

− Tottakai onnistuminen luo itseluottamusta, mutta olisi ollut hyvä, että olisimme voittaneet ottelun. Tällä kertaa maali ei auttanut voittoon, mutta kyllähän se lämmittää, Ronkainen kommentoi.

Ronkaisen osuma kavensi ottelun lukemiin 1−2 aloittaen Kärppien kahden maalin takaa-ajon. Mies itse kuvaili maaliaan vaatimattomasti.

− Jesse [Puljujärvi] laittoi hyvän syötön viivaan ja kiekko vähän pomppi. Kutikaan ei lähtenyt kovin lujaa, mutta sinne se pomppii silloin tällöin.

Ronkainen on päässyt tutustumaan Liigan pudotuspeliotteluihin nyt neljän ottelun verran Markus Nutivaaran loukkaantumisen jälkeen. Kuusamolaislähtöinen puolustaja on pitänyt kasvaneesta roolistaan.

− Tosi hyvältä on tuntunut, olen saanut painaa vain menemään. Pudotuspeleissä on kova vauhti ja tosi intensiivistä peliä. On saanut ihan tosissaan vääntää, Ronkainen kertoi.

− Minä teen oman hommani ja teen sen niin hyvin kuin pystyn. Sitten pelin jälkeen katsotaan miten meni. Itselläni ei ole sen kummempia odotuksia, mies jatkoi.

Hyvät otteet tuottivat paikan kakkosylivoimassa

Ronkainen ja hänen parinaan pelannut Jani Hakanpää ovat muodostaneet Kärppien kolmannen pakkiparin. Ronkaisen rooli kyseisessä pakkiparissa on Hakanpäätä kiekollisempi.

− Minulla on ehkä vähän kiekollisempi rooli, kun Hakkis [Hakanpää] on iso jätkä ja pystyy kamppailemaan hyvin omissa. Minä sitten pystyn korjailemaan irtokiekkoja ja nostamaan peliä, puolustaja kuvaili rooliaan.

Tällä kaudella liigadebyyttinsä tehneelle Ronkaiselle oli lauantain otteluun annettu paikka Kärppien kakkosylivoimasta. Ronkainen hoiti hommansa mallikkaasti ja laukoi kiekkoa ahkerasti maalia kohti.

− Kutia vain jos on väylää, ei siinä sen kummempia, puolustaja kertasi ylivoimaan saamiaan ohjeita.

Tapparan nuori superlupaus Patrik Laine on tehnyt kahden viimeisimmän pelin aikana Kärppien verkkoon yhteensä neljä maalia. Kärppien kopissa oli puhuttu siitä miten Lainetta saataisi hidastettua.

− Meilla oli puhetta, että heidän ylivoimaansa pitäisi saada otettua pois. Pakko sanoa, että Laineella on uskomaton kuti ja se on vaikea ottaa häneltä pois, Ronkainen avasi.

Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki kehui nuoren puolustajan otteita pudotuspeleissä.

− Ronkainen on mies paikallaan. Ei olisi ikinä uskonut, että pudotuspeleissä Taneli Ronkainen siellä vetelisi, mutta siellähän hän menee. Ylpeä hänestä pitää olla.

» Lähetä palautetta toimitukselle