Tamperelaisjoukkueiden valmentajat tiukan paikan edessä: "Puheet eivät auta, sillä vain teot ratkaisevat"

LIIGA / Haastattelu
Tapolan Tappara nousi kuilun reunalta.
Kuva © Miikka Jääskeläinen - http://mjfoto.fi
Tapparan ja Ilveksen välinen puolivälieräsarja eteni lopulta äärimmäiseen ratkaisuun, sillä tänään lauantaina mitellään jatkoon menevän joukkueen ratkaiseva seitsemäs ottelu. Molemmat valmentajat tietävät, miten näissä peleissä pärjää.

Tappara voitti perjantai-iltana kolmannessa jatkoerässä Blake Parlettin osumalla, ja siirsi ottelusarjan ratkaisun lauantain seitsemänteen peliin. Molempien joukkueiden päävalmentajien kommenteista aisti keskittyneisyyden.

− Sarjan alussa povattiin, että tästä Tampereen-sarjasta tulee tiukka. Sellainen on saatu, ja eiköhän tähän aika kova lopetuskin saada, sanaileeTapparan päävalmentaja Jussi Tapola joukkueensa voittoon päättyneen kuudennen puolivälierän jälkeen.

Myös Ilves-leirissä tiedostetaan ottelusarjan pienet marginaalit. Pelillistä eroa joukkueiden välillä ei juurikaan ole ollut.

− Tulee henkien taisto, jossa on ihan mahdoon sanoa, kummalla on henkinen yliote. Askel askeleelta edetään, pohdiskelee Ilveksen päävalmentaja Karri Kivi.

Ilves on sarjan aikana onnistunut katkomaan Tapparan suoria hyökkäyksiä hyvillä riistoilla. Myös Tappara on löytänyt keinot murtaa Ilveksen tiivis viisikkopeli. Seitsemännessä pelissä ei enää ihmetemppuja fläppitaululla ehdä, vaan lopulliset sankarit löytyvät kaukalosta.

− Tietyt asiat käydään pelistä läpi, mutta puheet eivät auta, sillä vain teot ratkaisevat. Voittamisen halu ja se, mitä luonteesta löytyy, pamauttaa Tapola.

Ottelusarja on ollut jo tähän asti tasainen ja tiivistahtinen. Kuudennen ja seitsemännen pelin väliin jää vain noin 18 tuntia.

− Pienet jutut ratkaisevat, kuten henkinen kantti ja fyysisyys, Tapola jatkaa.

Tässä vaiheessa sarjaa kaikki tietävät, mitä voittamiseen vaaditaan. Joukkueiden täytyy vain onnistua tekemään asiansa paremmin kuin vastustaja. Kenenkään ei tarvitse erikseen herätellä pelaajia lauantain kamppailuun.

− Aamupäivällä vaihdetaan muutama sana, ja sitten valmistaudutaan ratkaisupäivään. Nyt sarja on tasan 3−3, joten on selvä, että pelissä on panosta. En lähde lyömään mitään arvioita etukäteen, tähdentää Kivi asetelmia.

Kuudennen ottelun ratkaisu on vielä niin tuoreessa muistissa, että suuria huomioita ei ollut ehtinyt syntyä.

− En ole ehtinyt miettiä, mitä pelillisiä juttuja voisi parantaa, tuumaa Kivi tuoreeltaan kuudennen kamppailun jälkeen. 

Tällaisissa paikoissa ammattilaiset nousevat esiin, sillä kukaan ei ole vieressä katsomassa, miten kukin valmistautuu illan koitokseen.

− Jokainen pelaaja valmistaa oman kroppansa iltaa varten, Tapola kertoo.

Vaikka valmistautumisaika ratkaisevaan kamppailuun ei ole järin pitkä, ei ainakaan Ilves-leirissä nähdä asiaa ongelmana.

− Ei ole väliä, kuinka pitkä palautumisaika meillä on, täräyttää Kivi itsevarmasti.

» Lähetä palautetta toimitukselle