Tambijevsilla loistava alku

LIIGA / Haastattelu
Tapparan tuore hankinta ihastutti heti ensimmäisessä ottelussaan. Leonids Tambijevs iski kaksi maalia ja pelasi muutenkin pirteästi. Lukossa pisteitä tukuttain tehtailleella latvialaispelaajalla onkin taidot tallella.

Tambijevs antoi kommentteja ottelun jälkeen, kun oli ensiksi kuunnellut muiden pelaajien kanssa valmentajan otteluanalyysiä. Hyökkääjä ei näyttänytkään erityisen tyytyväiseltä kahdesta maalista huolimatta.

- Kahdesta maalista ei voi iloita, kun joukkue häviää. Minun täytyy näyttää valmentajalle, että osaan yhä pelata kolmen vuoden poissaolon jälkeen. Monet ovat unohtaneet, että pelasin Lukossa ja minun täytyy näyttää sen lisäksi vielä taitojani.

Tambijevs tuli Tapparaan Venäjän liigasta Habarovskista. Aika naapurimaan pääsarjassa oli Tambijevsille vaikeaa niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin. Myös SM-liigan maine maailman toiseksi parhaana jääkiekkoliigana voidaan kyseenalaistaan.

- Yksi vaikeimmista kokemuksistani jääkiekossa. Venäjän superliiga on erittäin korkeatasoista jääkiekkoa. Siellä on paljon pelaajia NHL:stä. Jos pelaaja ei saa NHL-sopimusta hän tulee Venäjälle. Kaikki on myös hyvin erilaista verrattuna Suomeen ja Eurooppaan sekä kentällä että sen ulkopuolella. Pelaajat menevät sinne, koska tällä hetkellä siellä maksetaan erittäin suuria summia rahaa.

- Erityisen vaikeaksi pelaamisen Habarovskissa teki etäisyydet. Paikka on erittäin kaukana Moskovasta ja muista pelipaikoista. Pelimatkat vievät 7-8 tuntia ja aikaerot rassaavat. Jos pelaan Moskovassa, niin kello on Habarovskissa kaksi yöllä. Pelasin marraskuuhun saakka, kunnes anoin seuran johtajalta siirtoa.

Illan ottelussa Tambijevs laitettiin Aleksander Barkovin laitaan. Kaksikko tuntui löytävän toisensa hyvin kentällä.

- Tiedän Barkovin jo entuudestaan erittäin hyvin. Aikaisemmin olemme pelanneet vastakkain, mutta nyt pelaamme yhdessä. Hän on suuri mestari. Minulle pelaaminen Barkovin kanssa on hyvä asia. Pystymme kommunikoimaan venäjäksi. Vajaan kahden kauden aikana Venäjällä en puhunut mitään muuta kuin venäjää, joten englantinikin on hieman unohduksissa.

Paluu Suomeen ja Eurooppaan oli latvialaishyökkääjälle mieluisa. Mailataituri on saanut painostusta myös kotijoukoilta.

- Kun pelasin Habarovskissa vaimoni painosti minua päivittäin palaamaan Eurooppaan. Hän haluasi, että eläisimme normaalia elämää, kuten Latviassa.

Jos Tambijevs saa sopimuksen Tapparaan loppukaudeksi, matkannee hänen perheensä Suomeen joulukuussa. Tambijevsin 11-vuotias poika pelaa myös jääkiekkoa ja käy koulua Latviassa. Voi olla, että Kiril Tambijevs löytää itsensä pian myös Tapparan paidasta.

» Lähetä palautetta toimitukselle