Tallberg valaa uskoa tappioiden keskellä: "Me pelataan tällä hetkellä sillä tavalla, että taistellaan joka ilta voitosta"

LIIGA / Haastattelu
Tallberg näkee omissa suorituksissaan vielä parannettavaa.
Kuva © Tero Liikanen
Jukureiden hyökkääjä Teemu Tallbergin alkukausi ei ole ollut yhtä lennokas kuin vuosi sitten, mutta onnistumisia laitahyökkääjälle on kuitenkin tullut. Hyökkääjällä on myös vahva usko joukkueen tekemiseen, vaikka viime peleistä tilille onkin tullut tappioita.

Jukurit taisteli keskiviikkona tiukasti Ilveksen kanssa pisteistä, mutta joutui lopulta taipumaan voittomaalikilpailussa. jukureiden kolmannesta osumasta ottelussa vastannut Teemu Tallberg oli kuitenkin tyytyväinen joukkueen peli-ilmeeseen.

− Me ei ehkä saatu hyökkäyspeliä sille tasolle kuin olisi haluttu ja sen vuoksi painopiste siirtyi meidän omaan päähän. Taisteltiin kuitenkin hyvin, eikä päästetty Ilvestä niin hyville paikoille. Päästiin peliin sitten myös mukaan ja otettiin hieno taistelupiste sieltä, Tallberg summasi.

− Me pelataan tällä hetkellä sillä tavalla, että taistellaan joka ilta voitosta. Siihen tarvitaan vielä se pieni napsu lisää, että tulee voitto tai tarttuu pisteitä mukaan.

Mikkeliläisryhmällä on ollut otteluiden sisällä vaikeita hetkiä, mutta joukkue ei ole niistä hätkähtänyt, vaan pystynyt usein hyvinkin nousujohteiseen esitykseen. Keskiviikkonakin joukkue nousi kahdesti tasoihin takaa-ajoasemasta ja meni kertaalleen ohi. Tämä on Tallbergin mielestä yksi merkki joukkueen parantuneista pelisuorituksista.

− Vaikka meillä on ollut tiukkoja hetkiä, niin ollaan huomattu se, että omalla pelillä pärjätään kuitenkin joka ilta. Ehkä se on tuonut sellaista itseluottamusta joukkueellekin. Vastustajan tekemät maalit eivät esimerkiksi ole enää vaikuttaneet meihin niin paljon kuin aiemmin. Me ollaan niistä ehkä enemmänkin pystytty ottamaan sellaista kiukkua ja energiaa, että me tullaan tasoihin ja voidaan vielä voittaakin, Tallberg kertoi.

Tallbergin oma alkukausi on ollut hyökkääjän itsensä mukaan haastava ja kehitettävää pelistä löytyy. Toista kauttaan Jukureissa kiekkoileva laitahyökkääjä on saanut kuitenkin hyvin vastuuta ja tehtaillut 13 ottelussa neljä maalia.

− Alku on ollut vähän haastavampi, mutta on tullut kuitenkin onnistumisia. Niistä onnistumisista pitää vain ottaa virtaa päivittäiseen tekemiseen sekä peleihin ja sitä kautta lähteä rakentamaan sitä, että auttaa joukkue joka tilanteessa. Sitä kautta se yksilön tekeminen tulee ja se auttaa sitten myös joukkuetta, totesi Tallberg.

− Olen päässyt pelaamaan tosi paljon ja saanut luottoa valmennukselta. Vaikka pääsenkin paljon eri tilanteissa kentälle, niin omassa pelaamisessani on kuitenkin vielä petrattavaa. Siinä on paljon hyvää, mutta myös pieniä juttuja, joita pystyy parantamaan, että pystyy vielä enemmän täyttämään niitä rooliin vaadittuja elementtejä.

Perjantai-iltana vastustajaksi saapuvaa Lukkoa vastaan Tallbergillä on myös mielessään selkeät suunnitelmat, kuinka pisteet saadaan jäämään Etelä-Savoon.

− Ne tykkäävät paljon hyökätä. Meidän täytyy vain päästä itse hyökkäämään, saada pidempiä hyökkäyksiä ja sitä kautta maalipaikkoja. Kun me hyökätään hyvin, niin ne eivät enää jaksa hyökätä ja joutuvat purkamaan kiekkoa päätyyn, jolla kiekonhallinta taas siirtyy meille ja päästään rakentamaan peliä, Tallberg pohti.

» Lähetä palautetta toimitukselle