JYP - IFK
KOO - SPO
PEL - TPS
SAI - TAP
BOS - STL 2.00
NYI - NJD 2.00
NYR - CHI 2.00
TBL - TOR 2.30
NSH - WPG 3.00
MIN - ANA 3.00
DAL - LAK 3.30

Tallas helpottunut hyvästä vireestään

LIIGA / Haastattelu
Ottelun jälkeen Hakametsän hallin käytävällä mittautteli varusteitaan vierasjoukkueiden maalivahdeille tutuksi tulleeseen tapaan sangen huojentunut mies. Erikoiset vaivat ovat Rob Tallasin mukaan ainakin toistaiseksi taakse jäänyttä elämää. Se on helppo uskoa, sillä puolikuntoinen mies ei illan ottelussa nähtyyn esitykseen pysty.

Hieman ennen marraskuun puoliväliä Kerhon mainiosti esiintynyt kanadalaismaalivahti joutui yllättäen sairaalatutkimuksiin rintakipujen vuoksi. Moinen epäily johti pitkähköön harjoituskieltoon. Perusteellisten tutkimusten jälkeenkään ei oikeastaan osattu sanoa, mikä vaivat aiheutti, vaan diagnoosi jäi arvailujen varaan:

- En tiedä eivätkä lääkäritkään tiedä, mitä siinä oikein tapahtui. Arvelivat, että ehkä siinä on tullut joku isku rintaan, joka aiheutti sitten ne oireet.

Tuona marraskuun päivänä Tallas pelasi voitokkaan kotiottelun Lukkoa vastaan ja esiintyi mainiosti venyen kiekon tielle 29 kertaa. Loppuillasta sitten iskivät oudot oireet:

- En todellakaan tiedä, mitä siinä tapahtui. Kotipelin jälkeen sain yöllä rintakipuja ja ajattelin ensin että olen syönyt jotain sopimatonta. Puoli kahden aikaan vaimo sitten vei minut sairaalaan, Tallas kertoo.

Kun selvyyttä ei asiaan saatu, niin luulisi että moinen voisi jäädä askarruttamaan miehen mieltä. Tallas kuitenkin yrittää olla murehtimatta episodia liikoja:

- Toki se on hieman pelottavaa, kun tuollainen selittämätön outo juttu sattuu kohdalle, mutta nyt oloni on kyllä ihan sataprosenttisen hyvä. Ei sitä voi koko ajan olla pelkäämässä että tuollaista tapahtuu uudelleen, enkä usko että lääkäritkään - jotka tutkivat kyllä asiaa joka kantilta - antaisivat minun pelata jos en varmasti olisi kunnossa. Koitan olla ajattelematta asiaa sen enempää; jos se joskus toistuu niin täytyy sitten tutkia viimeisen päälle.

Tutkimukset sinne tai tänne, "testeistä" puhuttaessa vain yksi on se todellinen testi, nimittäin maalin suulla tositoimissa seisominen:

- Kaikenlaisia kokeita tietysti tehtiin, mutta vasta pelatessa tulee se todellinen testi. Kuntopyörää voi polkea vaikka kuinka, mutta se on aivan eri asia sitten kun on kontaktia ja paljon torjuntoja. Edellisissä parissa ottelussa ei vastustaja haastanut niin vahvasti kuin tänään, tänään tuli laukauksia jatkuvalla syötöllä. Tuntui kuitenkin ihan hyvältä, mies huojentaa hämeenlinnalaiskannattajia.

Pelimiehellä on asioiden tärkeysjärjestys kunnossa:

- Nyt tärkeintä on saada pää taas sataprosenttiseen pelikuntoon, ja tämäniltainen oli hyvä askel oikeaan suuntaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle