Talaja rymisteli uuteen sarjaan

KHL / Haastattelu
Roope Talaja porhalsi KHL-kaukaloihin omalla tyylillään.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Espoon Bluesin taakseen jättänyt Roope Talaja esiintyi maanantaina ensimmäistä kertaa uudensa seuransa Helsingin Jokereiden riveissä. Laituri täräytti itsensä sisään KHL:ään tutulla tyylillään.

Roope Talaja oli istutettu viime aikoina hyvin pelanneeseen Jokereiden nelosvitjaan Jani Ridan ja Petteri Wirtasen vierelle. Talaja hankki heti alussa vastustajalle jäähyn ja täräytti myös kovan taklauksen Medveščak-puolustajaan.

Espoossa kiekkoilijat ovat joutuneet tällä kaudella kantamaan muutakin kuin pelikuormaa. Jokereissa Talajalla on mahdollisuus keskittää kaikki energiansa kaukaloon.

- Jokerit tiesi, mitä sai, kun minut hankki. Pelaan täällä omilla vahvuuksillani. Ohjeet olivat, että älä mieti liikaa, vaan nauti. Alun hyvä niitti tietysti auttoi pääsemään heti peliin mukaan, sitä minä vähän hainkin, Talaja hymyili.

- Oli hauskaa pelata, suuresti nautin. Onhan tämä sikäli helpompaa kuin Bluesissa, että nyt fokus voi olla täysin jääkiekossa.

Tuore hankinta sai tunnustusta myös valmennukselta ja ketjukaverilta.

- Talaja vastasi odotuksia. Voimahyökkääjä, jolla on hyvä luonne. Aiheutti vastustajalle heti jäähyn ja teki sitä työtä mitä osaa, Erkka Westerlund summasi.

- Talaja tuli hyvin sisään ja pelasi hyvin alivoimaa. Hän antoi heti alussa kovan pommin, joten hyvä fyysinen lisä joukkueeseemme, Rita kehui.

Tammikuussa Kuopiosta maailmalle lähteneellä Talajalla on edessään uusia kuvioita, kun Jokerit lähtee pitemmille vierasreissulle. Laituri odottaa jo yhteisiä hetkiä joukkuekavereiden kanssa.

- Ainakin korttia saa jätkien kanssa hakata pitkään ja huolella, sitä minä odotan! Toki myös niitä pelejä ja uusia paikkakuntia. On kaikkea uutta, kyllä se antaa lisää virtaa, hyökkääjä päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle