Taistelupari syntyi Helsingissä − "Koomista, että tunne otetaan väkisin pois"

LIIGA / Haastattelu
Micke-Max Åsten kävi JYPin Nolan Yonkmanin kanssa monia keskusteluja. (Arkistokuva)
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Perjantai-iltana Helsingissä pelattiin HIFK:n ja JYPin pudotuspelisarjan toinen ottelu. Ensimmäinen kohtaaminen jätti parantamisen varaa tunnelmaltaan, mutta toisessa ottelussa sitä oli. Yksi taistelupareista oli Micke-Max Åsten ja Nolan Yonkman.

HIFK:n ja JYPin välisen pudotuspelisarjan toisessa ottelussa taisteluparejakin syntyi. 

Micke-Max Åsten ja Nolan Yonkman ottivat varsinkin ensimmäisessä erässä monta kertaa yhteen maalien edustoilla.

"Oli vähän samanlainen fiilis kuin pelattaisiin heinäkuussa jotain rullakiekkoa tuolla jossain."

− Siinähän oli pieni paini maalinedustalla. Hänen roolinsa on varmaan se, että hän tulee ilmoittelemaan jotain. Kyllä hän siinä jotain taisi sanoa, Åsten mietti.

Toisesta leiristä lähti myös perustelut toiminnalle.

− Hän pelaa kovaa ja menee maalille kovaa, joten halusin vain tehdä selväksi, että jos hän tulee kovaa maalille, olen siellä. En tykkää siitä, että hän näkee meidän taitopelaajamme vapaana riistana, Yonkman totesi.

− Ymmärrän, että on pudotuspelit. Ymmärrän, mitä hän tekee, mutta yritän varmistaa ettei hän tee sitä.

Ensimmäisen juttutuokion jälkeen tuomarit tulivat tekemään heti selväksi, ettei sellainen meininki vetele. Tätä ihmetteli varsinkin Åsten ottelun jälkeen.

− Siinä tuomari ilmoitti, että jokaisesta tuollaisesta lähtee kakkoselle. Minun mielestäni hyvin koomista, että tunne otetaan väkisin pois.

− Oli vähän samanlainen fiilis kuin pelattaisiin heinäkuussa jotain rullakiekkoa tuolla jossain. Siinä ihmettelimme molemmat, että eikö tämä kuulu playoffeihin, kun vähän on pientä painimista, mutta ei näköjään. Tuomarit halusivat ottaa oman aikansa siinä ja näyttää, että he ovat saapuneet paikalle, Åsten jatkoi painokkaasti.

Yonkman oli asiassa hieman ymmärtäväisempi.

− He eivät halua, että peli karkaisisi heidän käsistään. Tuomareilla on oma työnsä ja heille on painotettu, että tekevät kaikkensa ettei mikään karkaa käsistä. He tekivät hyvää työtä.

− Niin kauan, kun tuomarit antavat tehdä oikeita asioita, niin se ei ole ongelma, Yonkman jatkoi.

199-senttinen järkäle nauttii siitä, että otteluissa on monia kaksinkamppailuja, ja oli voitosta mielissään. Hänen mukaansa JYP ei pelannut keskiviikkona sillä tavalla kuin jyväskyläläiset olisivat halunneet.

− Ensimmäisessä pelissä molemmat saivat karstat pois. Uskon, että kun sarja jatkuu, niin taisteluparit jatkavat.

− Minä tykkään siitä. Se on tapa, jolle olen rakentanut uraani viimeisest 20 vuotta ja se on pohjoisamerikkalaista jääkiekkoa. Nautin kamppailuista, Yonkman jatkoi.

Itse ottelu oli varsin tasainen, jossa HIFK oli hallitsevampi osapuoli kaksi erää. Kolmannessa erässä JYP näytti vaarallisuutensa ja meni johtoon Janne Kolehmaisen maalilla. HIFK:n Juha-Pekka Haataja kuitenkin tasoitti ottelun kuusi minuuttia ennen loppua. Jatkoajalla Antti Suomela ratkaisi ottelun.

− Tiukkaa oli, samanlaista kuin Jyväskylässäkin. Maalin pelejä, jotka yleensä johonkin tommoseen pomppuun tai riparihässäkkään ratkeaa, Åsten tuumi ottelusta.

− Se oli hyvä peli. Odotuksissa oli, että täällä on kova kamppailupeli, joten meidän piti vastata siihen. Nyt jatkamme tästä ja sarja on tasan, Yonkman puolestaan kertoi.

Omasta pelaamisestaan ja ketjunsa pelaamiseen Åsten oli varsin tyytyväinen.

− Kenttänä pelasimme ihan hyvin, loimme aika monta maalipaikkaa, pitäisi vaan heiluttaa verkkoa. Se on ihan sama kuinka monta maalipaikkaa on, jos sarakkeessa on nolla tehtyä maalia, Åsten harmitteli.

» Lähetä palautetta toimitukselle