Taisteleva Mäkinen maalistaan: "Niitä ei tule ikinä liikaa"

MESTIS / Haastattelu
Jukurihyökkääjä Atte Mäkinen pääsi alkukaudesta kantamaan kultaista kypärää.
Jukureiden ja Hokin välinen kolmas finaali päättyi mikkeliläisjuhliin lukemin 4-0. Ottelun avausmaalista vastasi nuori hyökkääjä Atte Mäkinen, joka pääsi lyömään alkutahdit Jukureiden maali-iloittelulle.

Ottelu ei alkanut Jukureiden kannalta toivotulla tavalla, sillä avauserässä kajaanilaiset olivat mikkeliläisiä paremmin pelin päällä.

− Alku oli meiltä vähän heikompi. Jäimme katselemaan, ja Hokki sai heti alkuun ylivoiman, mikä sotki meidän alkua, Atte Mäkinen kertasi.

K-Vantaan kasvatin mukaan Jukureiden pelin kuitenkin koheni huonon alun jälkeen.

− Tämä oli nousujohteinen peli: me paransimme joka erässä ja me voimme olla tyytyväisiä lopputulokseen.

Jukureiden kokoonpanokierrätyksen vuoksi Mäkinen on joutunut istumaan ajoittain katsomossa pudotuspelien aikana. Nyt taisteleva ja periksiantamaton hyökkääjä on vakiinnuttanut paikkaansa nelosketjusta Eetu Kosken ja Pentti Nöyräsen laidalta.

− He sopivat minulle hyvin. Kummatkin luistelee kovaa ja he tekevät paljon töitä. Kaikki kolme, kun painavat hommia, tulee onnistumisia.

Ottelun avauserässä ei maaleilla herkuteltu, mutta toisessa erässä mikkeliläiset ottivat kuskin paikan, kun Mäkinen pääsi survomaan mikkeliläiset johtoon maalinedustalta.

− Karvasin kiekon, Eetu Koski nousi maalille, Ilkka Vaarasuo sai kiekon ja sitten pääsin vielä itse yrittämään. Taisi pompata jostain luistimesta sisään, Mäkinen muisteli hymyillen.

Harvemmin maalinteossa kunnostautuvalle Mäkiselle maali maistui, sillä hänen mukaansa niitä ei voi tulla ikinä liikaa.

− Hyvältä maistui totta kai, sillä niitä ei tule mulle ikinä liikaa, hyökkääjä virnisti.

Finaalisarja Hokkia vastaan on Jukureille katkolla huomenna, kun joukkue matkustaa Kajaaniin. Mäkinen odottaa kovaa kamppailua, mutta painottaa, että Jukureiden täytyy aloittaa paremmin kuin perjantaina.

− Ollaan valmiita heti alusta asti ja koitetaan ottaa kuskin rooli, eikä mennä yhtään ihmettelemään ja katselemaan sinne, 19-vuotias kertoi.