Tahtomaalilla ottelun tasoittanut Laakso: "Nyt on se aika"

LIIGA / Haastattelu
Laakso katsoo päättäväisenä tulevaan.
Kuva © Jarno Hietanen
Ilves nappasi tärkeät kaksi pistettä KalPa-ottelusta, kun tupsukorvat punnersi päätöserässä tasoihin Tapio Laakson maalilla. Lopulta Otto Koivula ratkaisi pelin jatkoajalla.

Ilveksen kapteeni Tapio Laakso oli joukkueen taistelun ruumiillistumia tupsukorvien ottaessa jatkoaikavoiton KalPasta. Laakso värkkäsi myös ottelun tasoittaneen osuman kolmannen erän lopulla.

− Iso maali meille. Otin siinä aiemmin tyhmän jäähyn. Tunne meni yli. Onneksi joukkue ei kärsinyt.

Laakso vapautui jäähyaitiosta ja pyyhälsi saman tien kiekon perään hyökkäysalueen kulmaan, jonne hän ennätti ennen KalPa-puolustusta ja maalivahti Eero Kilpeläistä. Tarkka puttaus nollakulmasta sujahti verkkoon.

− Täytyy kiittää kaikennäköisiä enkeleitä, että kiekko meni maaliin. Siinä kohtaa, kun näin, ettei ketään ollut mukana, niin päätin yrittää. Tiesin, ettei Kilpeläinen ollut vielä paikallaan. 

Ilves pelasi KalPaa vastaan Laakson mielestä nousujohteisesti. Hyvä työ ei valunut romukoppaan, vaan ottelun jälkeen oli hymy herkässä.

− Ensimmäinen erä oli laahaamista, mutta kaksi seuraavaa hyvää peliä. Annoimme pelin viedä mennessään. Ei tämä olisi tuntunut miltään, jos olisimme ottaneet kuokkaan.

Ilveksellä ei ole sujunut parhaalla mahdollisella tavalla viime aikoina. Joukkueen pelaajisto päätti kokoontua peliä edeltävänä päivänä keskustelemaan yhteisistä asioista. Juttutuokio kantoikin heti hedelmää kahden sarjapisteen myötä.

− Eilen päivän ainut ohjelma oli se, että puhuimme pelaajien kesken. Iso juttu nuorelle jengillemme, että saimme homman toimimaan. Meillä on paljon käyttämätöntä potentiaalia tässä joukkueessa. Nyt on se aika näyttää, sillä muuten juoksemme taas kohta Pyynikin portaita, kiteytti Laakso.

Kevään alkaessa jääkiekkoilijoiden on oltava parhaimmillaan, ja yhteispelin on oltava timanttista. Jokainen haluaa pelata jääkiekkoa vielä runkosarjan päätyttyäkin.

− Nyt täytyy ottaa se kaikki irti, mitä olemme tehneet viimeisen kahdeksan kuukauden aikana. Tapaamisemme oli järjestetty. Olemme tehneet sitä aika vähän, mutta nyt oli hyvä hetki siihen. Tarvitsemme kaiken, mitä jokaisella on annettavana.

Ilveksen ympärillä on kuohunut viime aikoina. Uudet omistajakuviot ja Liigan langettama 100 000 euron sakko Michael Keräsen hankkimisesta rassaavat varmasti toimiston väkeä. Peliesityksiin jään ulkopuoliset kiemurat eivät Laakson mukaan vaikuta.

− Toivottavasti uskotte minua, kun sanon, ettei [vaikuta] ollenkaan. Meillä on kopissa ja kentällä oma hommamme tehtävänä. Tykkäsin tänään Teemu Rautiaisen ja Otto Koivulan kanssa pelaamisesta, pyöritteli Ilves-kapteeni.

» Lähetä palautetta toimitukselle