BOS - NYR 2.00
MTL - PHI 2.00
TBL - SJS 2.00
STL - OTT 2.00
DAL - WPG 2.00
NSH - FLA 3.00
MIN - CBJ 4.00
EDM - CGY 5.00
VGK - PIT 5.00
CHI - WSH 19.30
NYI - ANA 22.00
VAN - DET 23.00

Taas yksi työnäyte Kurrin ja Vuorisen osaamisesta: "Sain mahdollisuuden ja otin paikkani"

KHL / Haastattelu
Jesper B. Jensen tekemässä työtään.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Yksi Jokereiden parhaista puolustajista on juuri nyt 24-vuotias Jesper B. Jensen. Nuori tanskalainen on noussut varamiehestä helsinkiläisten runkopelaajaksi.

Tanskalainen Jesper B. Jensen pelasi viime kaudella SHL-seura Färjestadissa ja edusti maataan myös lyhyeksi jääneissä MM-kisoissa Tšekissä. Nuoresta iästään huolimatta Jensen pelasi viime keväänä jo uransa viidennet aikuisten arvokisat.

Jokereihin Jensen hankittiin Jari Kurrin mukaan seitsemänneksi tai kahdeksanneksi puolustajaksi, eli mieheksi, joka pelaa kun muut tarvitsevat syystä tai toisesta lepoa.

– Tiesin tullessani, että minun täytyy taistella peliajastani. Parin pelin jälkeen sain mahdollisuuden ja otin paikkani. Olen onnistunut ihan hyvin, Jensen kertoi voitokkaan Metallurg Magnitogorsk -ottelun jälkeen.

– Tulin tänne kehittymään pelaajana, ja kehitynkin joka päivä, leveästi voitto-ottelun jälkeen hymyillyt Jensen kuvaili alkukauttaan Helsingissä.

Jokereiden loukkaantumishuolet ovat olleet Jensenin onni ja lisäsyy hymyyn. Hän pelaa käytännössä samassa roolissa kuin perusvarma Ossi Väänänen, mutta on kymmenen vuotta nuorempi ja tekee työnsä jopa paremmin kuin loukkaantumisherkkä Väänänen.

Fyysisen pelin hallitseva Jensen pystyy tarvittaessa auttamaan myös hyökkäyspäässä, mutta on maalin edessä paljon jämäkämpi paketti kuin esimerkiksi myös loukkaantunut, selvästi heiveröisempi Daine Todd. Jokerit tarvitsee maalin eteen Jensenin kaltaisen monipuolisen ja tasaisen pelaajan.

Lupauksia herättävän Jensenin tilastoissa komeilee kolme maalia, syöttöpiste ja muutama plus-merkintä. Ei pöllömmin omaa maalia varjelevalle peruspakille, joka valittiin syyskuussa kertaalleen myös KHL:n viikon parhaaksi puolustajaksi.

– Pidän itseäni yleispuolustajana. Olen kelvollinen luistelija ja pystyn myös tuomaan kiekkoa ylös, mutta minut on palkattu tänne puolustamaan ja minun täytyy olla todella vahva omalla puolustusalueella.

– Se on rooli, jonka valmennus on minulle antanut, ja otan sen sataprosenttisesti vastaan. He antavat minulle myös tilaa olla kiekossa, jos haluan, Jensen kiittelee pelaajille tarjottua vapautta ja vastuuta.

Tanskalainen vaikuttaakin varsin tyytyväiseltä tilanteeseen, etenkin kun seurassa on muitakin maanmiehiä sekä naapuri Norjasta ja Ruotsista. Kielimuuri on aika tavalla matalampi kuin esimerkiksi tehdaskaupunki Magnitogorskissa.

"Paineet ovat suuret", Jensen kertoo KHL-tähtiä vastaan pelaamisesta.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

Ylipäätään Jokerit on juuri nyt erittäin hyvässä maineessa. Joukkue pelaa laadukasta jääkiekkoa Euroopan kovimmassa sarjassa todella ammattitaitoisen valmennuksen alaisuudessa. Seura tavoittelee nöyriä ja kehittymishaluisia pelaajia, joilla on potentiaalia ja tahtoa edetä urallaan kohti omaa huippuaan. 

Jokereissa hyväksytään ja ymmärretään, että on kannattavaa olla hyvä ponnahduslauta. Jokereiden tapa hankkia kehittyviä yksilöitä ei välttämättä sitouta pelaajia pitkäksi aikaa, mutta antaa kilpailuedun KHL:n pelaajamarkkinoilla myös taloudellisesti.

Toki Jokeritkin on riippuvainen itäisestä rahoituksesta ja ollut otsikoissa taloudellisten haasteidensa takia, mutta helppoa arkea haluavalle modernille kiekkoilijalle kielitaitoinen ja sivistynyt Helsinki on epäilemättä miellyttävä vaihtoehto.

– Teemme hyviä harjoitteita, ja saan harjoitella Euroopan parhaiden pelaajien kanssa. Jokerit on hyvä paikka, jos haluaa olla parempi jääkiekkoilija. Täytyy olla todella ammattimainen, jos haluaa saada täällä peliaikaa. Mutta täällä on myös suuret paineet, Jensen pohtii KHL:n haasteita ja mahdollisuuksia.

- Otan koko ajan askelia oikeaan suuntaan. Olen silti nöyrä, sillä tiedän pystyväni kehittymään edelleen, Jensen kuvailee omaa polkuaan Jokereissa.

Näyttää siltä, että Jari Kurri ja Janne Vuorinen ovat taas onnistuneet löytämään seuran profiiliin täydellisesti istuvan, tervepäisen ja kehittymiskykyisen nuoren pelaajan. Kuinka ollakaan, tämän innokkaan varamiehen työsopimus on kaksivuotinen.

» Lähetä palautetta toimitukselle