NYR - VGK 19.30
MTL - OTT 2.00
FLA - TOR 2.00
NYI - DET 2.00
PIT - LAK 2.00
WSH - BUF 2.00
CBJ - ANA 2.00
NSH - NJD 3.00
COL - DAL 4.00
VAN - PHI 5.00
CAR - ARI 20.00
STL - CGY 22.00

Tšekin tasoituksen viimeistellyt Zadina: ”Oli vähän onnea”

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Filip Zadinan tasoitusta juhlittiin ankarasti.

Ensi kesänä varausikään tuleva Filip Zadina on jo näissä alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa noussut valtavaan rooliin Tšekin joukkueessa. Nyt 18-vuotias tšekki puuhaili kaksi osumaa Suomea vastaan puolivälieräottelussa.

Viisi maalia ja yhden maalisyötön turnauksen viiden ensimmäisen ottelun aikana värkännyt Zadina kuitenkin painottaa, että Tšekki on tänä vuonna nimenomaan joukkueena hyvä.

− Meidän kemiamme ovat hyvät. Me olemme mainio joukkue ja loistava tiimi. Pelaamme sataprosenttisella teholla koko ajan. Uskomme omaan tekemiseemme, ja se on kaikkein tärkeintä, Zadina ylisti omiaan Suomi-taiston tauottua.

Zadinan tasoitusmaali päätöserän lopulla aiheutti polemiikkia. Suomen maalilla oli ruuhkaa, ja Nuoret Leijonat protestoivat käsisyöttöä.

Zadina ei kuitenkaan ottanut asiaan sen enempää kantaa.

− Meillä oli välillä onneakin matkassa, Zadina tyytyi toteamaan.

Välieräottelussa Tšekki pääsee kokeilemaan mahdollisuuksiaan Kanadaa vastaan. Peli ei tule olemaan missään nimessä helppo, sillä Tšekki hävisi harjoitusottelussa ennen MM-kisoja 9−0 kanadalaisille.

Zadina kuitenkin uskoo joukkueensa mahdollisuuksiin.

− Me yritämme parhaamme. He ovat turnauksen parhaita joukkueita, mutta uskon, että hyvänä päivänä voimme haastaa heidät.

− Meidän täytyy parantaa alivoimapeliämme. Annamme alivoimalla liikaa maaleja. Meidän täytyy olla siinä parempi ja tiedämme sen.

» Lähetä palautetta toimitukselle