Tšekin päävalmentaja Petr: "Olimme parempia kuin Suomi täysillä kentällisillä"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Jakub Petr on tuttu näky Tšekin nuorisomaajoukkueiden peräsimessä.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Tšekin päävalmentaja Jakub Petr oli pettynyt tulokseen Suomea vastaan, mutta kehui silti joukkueensa suoritusta erityisesti täysin kentällisin pelatessa.

Tšekin osalta alkulohko alkoi ja päättyi niukalla tappiolla. Suomi vei päätösottelun nimiinsä 5-4 ja nappasi siten haltuunsa lohkon kakkospaikan.

− Olimme organisoituneita ensimmäisessä erässä, kun tiesimme heidän vahvuutensa pelin alussa, kuten Suomi näytti jo aiemmissa peleissä, päävalmentaja Jakub Petr näki.

− Puolustuspelimme oli erittäin hyvää ensimmäiset 10-12 minuuttia. Erän loppua kohden myös hyökkäyspelimme parani ja saimme enemmän laukauksia aikaiseksi.

Petrin mukaan Tšekin peli meni parempaan suuntaan ottelun kestäessä.

− Toisessa erässä David Pastrnak missaa läpiajon ja sen jälkeen puolustussysteemimme petti, mikä johti Suomen avausmaaliin. Jälleen suorituksemme parani erän loppua kohden.

− Kolmannen erän alku oli meidän parasta peliämme tässä turnauksessa. Kerran saimme kiekon tyhjään maaliin, mutta tuomari oli viheltänyt pelin poikki, mutta sellaista voi tapahtua.

Suomi teki kolme osumaa ylivoimalla. Isäntäjoukkueella oli myös useampi mahdollisuus, sillä Tšekki sai ottelussa viisi kaksiminuuttista, kun Suomi selvisi neljällä, joista yksi tuli aivan pelin loppusekunneilla.

− Minulla ei ole hyvä fiilis, miten ylivoimia annettiin. Meidän täytyy parantaa alivoimaa, mutta silti. Tuomarit tekevät kuitenkin työtään siinä missä valmentajat ja pelaajatkin. Ylivoimapelaaminen ratkaisi tämän pelin Suomelle. Viidellä viittä vastaan, erityisesti ottelun jälkimmäisellä puoliskolla, olimme parempi joukkue.

Petr oli huomioinut Suomen puolustajapulan ja siihen pyrittiin iskemään.

− Näimme toisen erän jälkeen, että pakit alkoivat olla väsyneitä, joten painostimme heitä kovaa pelin loppua kohden. Suomen pelaajilla oli kuitenkin tarpeeksi kokemusta selvitä tilanteesta.

Suomen ykkösketjusta puhuttaessa Petr heittäytyy hetkeksi ajatuksissaan pois vastustajan valmentajan paikalta:

− Heitä on mukava katsoa. Tulen seuraamaan heidän urakehitystään myös tämän turnauksen jälkeen.