Tähdistökentälliseen valittu Saros: "Meillä on mahdollisuudet mennä pitkälle"

NHL / Haastattelu
Uran ensimmäinen ja toistaiseksi ainoa NHL-ottelu oli marraskuussa.
Kuva © Getty Images
Konferenssinsa piikkipaikalla keikkuvan Milwaukee Admiralsin maalilla Juuse Saros on pelannut erinomaisen kauden.

Tulokaskauttaan AHL:ssä pelaava Juuse Saros on valittiin sarjan tulokkaiden tähdistökentälliseen yhdessä toisen suomalaisen, Mikko Rantasen kanssa. 

− Hyvältähän se tuntuu, että on huomattu ja saa tunnustusta, Saros kommentoi Jatkoajalle.

− Paljon on kuitenkin vielä kehitettävää. Olemme koettaneet työstää paljon mailapeliä tällä kaudella. Toki se on mennyt eteen päin, mutta vielä on paljon parannettavaa.

Saros on jakanut tasaisesti torjuntavastuun tšekkimaalivahti Marek Mazanecin kanssa. Tilastollisesti kaksikon välillä ei ole suuria eroja, mutta yhdessä sarakkeessa Saroksen numerot ovat virkaveljeään selvästi paremmat.

Saros on voittanut 26 ottelua ja hävinnyt ainoastaan seitsemän, kun Mazanecin saldo on 18 voittoa, 14 tappiota varsinaisella peliajalla ja viisi varsinaisen peliajan jälkeen.

− Vaikea sanoa mistä se johtuu. En osaa mitään yksittäistä syytä löytää. Muutamassa pelissä olemme tehneet melko paljon maaleja, niin olemme voittaneet vaikka olisikin mennyt enemmän maaleja myös omiin.

− Pidän pienessä kaukalossa pelaamisesta, koska tuntuu, että peli on koko ajan lähellä ja tuntuu intensiivisemmältä.

Kausi on sujunut myös joukkueelta hyvin. Viime kaudella Milwaukee Admirals jäi pudotuspelien ulkopuolelle, mutta nyt joukkue keikkuu oman konferenssinsa piikkipaikalla.

Runkosarja lähenee loppuaan ja Admiralsilla on hyvä mahdollisuus napata historiansa toinen Calder Cupin mestaruus.

− Kyllähän meillä on mahdollisuudet mennä pitkälle. Meillä on laadukas pelaajamateriaali, nopeita ja taitavia pelaajia. Olemme myös pystyneet pelaamaan tasaisesti koko kauden.

» Lähetä palautetta toimitukselle