Syöttöpisteitä keräävä Forsström: "Maalin tekeminen maistuu silti maukkaammalle"

MESTIS / Haastattelu
Juuso Forsström on ollut espoolaisten parhaita pelaajia.
Kuva © Petteri Äikäs petteri.aikas@jatkoaika.com
Espoo Unitedin kuluva kausi on sisältänyt monenlaisia vaiheita. Alkukauden haasteiden jälkeen näyttäisi siltä, että myös espoolaisten peli on alkanut kulkea pikkuhiljaa paremmin. Niin myös ensimmäistä kauttaan Espoossa pelaavan Juuso Forsströmin, joka on tällä hetkellä espoolaisten parhaita pelaajia.

Espoo Unitedin alkukausi ei lähtenyt toivotusti käyntiin. Se majaili varsin pitkään sarjataulukossa aivan häntäpäässä.

— Ei siihen varmasti ole yhtä tiettyä syytä. Se johtui todella pienistä jutuista. Kun niitä voittoja ei alkanut tulemaan heti, niin se alkoi vähitellen kaihertamaan mieltä. Nyt ollaan vihdoin oikeassa suunnassa. Heti, kun voittoja alkoi tulla niin se helpotti jokapäiväistä elämää kummasti, toteaa Juuso Forsström.

Huono alkukausi ei vaikuttanut juurikaan joukkueen ilmapiiriin kopissa. Hyökkääjä painottaa, että he jaksoivat kuitenkin uskoa alusta alkaen omaan tekemiseen sekä joukkueeseen.

Erittäin vaisuun alkukauteen haettiin muutoksia maajoukkuetauolla marraskuun alussa. Myös viime kaudella espoolaisjoukkue aloitti nousunsa samoihin aikoihin.

— Käytiin siinä maajoukkuetauolla asioita paljon läpi. Ihan pieniä juttuja viilattiin pelillisissä asioissa. Sovittiin, että tehdään vielä enemmän hommia ja jokainen puhaltaa yhteen hiileen.

United nousi viime kaudella hienosti aina pudotuspeleihin asti. Forsström näkeekin, että heidän pitää pystyä pelaamaan tasaisemmin illasta toiseen, jotta tällä kaudella pudotuspelipaikka vielä aukeaa.

Espoolaiset kiekkojoukkueet ovat tunnettuja viime vuosilta sitkeinä ja taistelevina joukkueina, jotka eivät luovuta koskaan. Hyökkääjä näkee yhden selvän pelillisen vahvuuden, joka auttaa jatkamaan pitkälle kevääseen.

— Meillä on Mestikseen aika kokenut joukkue, kokeneita pelaajia. Varmasti keväällä astuu se kokemus esiin. Meillä on myös oikeasti laadukas ryhmä. Ihan varmasti päästään pitkälle.

Hyökkääjä ei pysty olemaan aivan täysin tyytyväinen omaan pelaamiseen alkukauden aikana.

— Ihan tyydyttävällä tasolla. Toki pystyisi olemaan vielä parempi. Kyllä tuo meidän kenttä pitäisi pystyä joka ilta ratkomaan pelejä.

Ennen loukkaantumistaan Forsström muodosti Kim Hirschovitsin ja Jesse Ylösen kanssa vitjan, joka oli pitkään espoolaisten paras kentällinen. 

— Siinä kentässä on kaikki hyviä pelimiehiä. "Hirso" [Hirschovits] on todella taitava syöttäjä ja hänellä on huima pelikäsitys. Puolestaan Jesse on nuori ja todella taitava sekä kovavauhtinen pelaaja. Tuossa kyseisessä kentässä kemiat loksahtelee aika hyvin yhteen. Kaikki osaavat kuitenkin pelata sitä kiekkoa.

Hyökkääjä toteaa Hirschovitsin ja Ylösen muodostaman kentän vahvuuksiksi pelitaidon sekä peliälyn.

Forsström on noussut kuluvalla kaudella espoolaisten parhaimmiksi pelaajiksi pisteiden valossa. Hän pitkin varsin pitkään joukkueen kultaista kypärää, joka on merkki pelaajasta, joka on iskenyt joukkueessa eniten tehopisteitä.

— Varmaan paljolti hyvät ketjukaverit vaikuttavat siihen, että miten hyvin on lopulta mennyt. Se aina vaatii, että kemiat loksahtelevat kohdilleen. Saan myös pelata paljon, joten silloin myös pitää tulla tulosta.

Hyökkääjä myöntää, että hän on asettanut itselleen varsin kovat odotukset. Espooseen hänet on hankittu juuri tulosyksikköön, jolloin hyökkääjältä myös niitä tehopisteitä odotetaan.

Sentterin sekä laiturin pelipaikat sopivat Forsströmille mainiosti. Hänet myös nähdään kaukalossa pelinrakentajana, joka antaa ratkaisevat syötöt.

— Varmaan noista pisteistä pystyy päättelemään, että tykkään syötellä. Kyllä se maalin tekeminen maistuu silti maukkaammalle. Minun pitäisi muistaa laukoa enemmän eikä aina syötellä kaverille.

Haastattelun lopuksi Forsström näkee varsin selvän tavoitteen, missä heidän pitäisi pystyä parantamaan niin ketjuna kuin hänen yksilötasolla.

— Kyllä meidän ketjuna pitäisi olla joka ilta ratkomassa pelejä. Minun pitäisi olla suoraviivaisempi ja ajaa rohkeammin maalille. Sitä kautta tulisi myös niitä maaleja enemmän.

» Lähetä palautetta toimitukselle