Sveitsin turnauksen ainoa tahra

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Punavalkoiset eivät menneet päätyyn asti.
Kuva © Getty Images
Yhdeksän voittoa ja yksi tappio. Sveitsi hävisi vain MM-kisojen viimeisen ottelunsa.

Sveitsin tuhkimotarinasta ei tullut ihmetekoa. Hieno matka MM-loppuotteluun ei saanut täydellistä päätöstä, vaan Ruotsi vei voiton tilastollisesti selkein 5-1-numeroin.

Mitali, vaikka sitten hopeinen, oli Sveitsin ensimmäinen vuosikymmeniin. Se ei lämmittänyt vielä tuoreeltaan tappion jälkeen.

- Kuka ei olisi pettynyt, jos häviää MM-finaalin? Jonain toisena iltana olisimme ehdottomasti voineet voittaa Ruotsin. Niinhän me teimme jo aiemmin tässä turnauksessa, turnauksen parhaaksi puolustajaksi valittu Roman Josi totesi.

Julian Walkerin 1-0-maali antoi Sveitsille unelma-alun. Tre Kronor onnistui kuitenkin nousemaan rinnalle ja spurttaamaan ohi ottelun edetessä.

- He tekivät kaksi maalia peräkkäin ja sen jälkeen meidän pelimme meni vähän jumiin, Josi sanoi.

Sveitsin tähtiin kuulunut Nino Niederreiter jakoi vähäsanaiset ajatukset.

- Olimme lähellä. Ensin johdimme ja vielä loppuvaiheessakin tämä oli yhden maalin peli, hyökkääjä kertoi kerraten kolmannessakin erässä taulua koristanutta 2-1-tilannetta.

- Sitten Ruotsi sai äkkiä jonkin hurmoksen päälle ja karkasi.

Kanadalaisen Sean Simpsonin luotsaama joukkue oli Sveitsin ensimmäinen, joka on yltänyt puolivälieriä pidemmälle maan viimeisen A-sarjanousun jälkeen. 15 vuoden aikana Sveitsi on päässyt puolivälieriin kahdeksaan otteeseen.

Loppuottelu ja hopeamitali ovat siis kaukana häpeästä maalle, jonka ainoa tavoite oli edetä alkulohkostaan. Niederreiter tiesi sen tappionkin hetkellä.

- Nyt harmittaa, mutta uskon tilanteen olevan toinen jo muutaman tunnin päästä. Silloin alamme nähdä kokonaiskuvan paremmin ja varmaan arvostamme hopeamitaleita eri tavalla.

» Lähetä palautetta toimitukselle