Sveitsi on askeleen lähempänä himoittua paikkaa

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Meier johtaa Sveitsiä kapteenin ominaisuudessa.
Sveitsi ja Valko-Venäjä aloittivat alle 20-vuotiaiden MM-turnauksen karsintaottelut lauantaina. Ottelu päättyi lopulta Sveitsin 5-1-voittoon. Jatkoaika jututti ottelun jälkeen yhtä kummankin joukkueen avainpelaajista, Sveitsin Timo Meieriä ja Valko-Venäjän Vadim Malinovskia.

Sveitsin kapteeni hyökkääjä Timo Meier oli tyytyväinen joukkueen suoritukseen. Avauserä oli hyvin tasaista kiekkoilua, mutta mitä pidemmälle peli eteni, sitä vahvemmaksi keskieurooppalaisten ote tuli.

− Olemme tyytyväisiä tämänpäiväiseen peliimme. Alkumme ei ollut hyvä, mutta paransimme sitten.

Sveitsillä jäi jopa hieman jossiteltavaa loppulukemien suhteen, koska joukkueelta hylättiin peräti kolme maalia. Kaksi kertaa se johtui potkumaalista ja kerran siitä, että pelaaja oli maalivahdin alueella ennen kiekkoa. Meier ei kuitenkaan antanut liikaa painoarvoa näille.

− Ne (hylätyt maalit) ovat asia, jota emme voi hallita. Ne ovat tuomarien päätöksiä. Ne eivät vaikuttaneet peliimme ja aiomme ajaa huomenna yhtälailla lujaa maalille. Joskus tuollaisia asioita vain tapahtuu.

Valko-Venäjän hyökkääjä Vadim Malinovski oli synkällä tuulella. Voitto olisi ollut myös itäeurooppalaisille tärkeä.

− Mieleni ei ole kovin hyvä, koska emme pelanneet tänään hyvin. Pelasimme avauserässä hyvin, mutta sitten pelimme huononi. Sen takia hävisimme. Otimme myös liikaa jäähyjä, vaikkemme ehkä niiden takia hävinneetkään. Niiden tappaminen kuitenkin söi voimiamme.

− Tämä oli todella tärkeä peli, koska haluaisimme säilyä tällä tasolla. Huomenna meidän täytyy tehdä parhaamme. Emme luovuta koskaan ja tämä on mahdollisuutemme näyttää tällä tasolla, mitä osaamme. Meidän täytyy voittaa huomenna, meillä ei ole vaihtoehtoja, Malinovski tuumaili.

Kummallakin joukkueella oli jo sotasuunnitelma kehittymässä sunnuntaina jatkuvia karsintoja varten. Luovuttaa ei aiota sen enempää kuin antaa vastustajalle otettakaan.

− Vielä on yksi peli voitettavana ja keskitymme nyt huomiseen. Huomisen pelin merkitys on valtava ja haluamme tietysti tehdä parhaamme.

− Meidän täytyy keskittyä kunnolla, jotta ajatuksemme ovat oikealla tasolla peliä varten. Meidän täytyy pelata omaa peliämme ja hyödyntää vahvuuksiamme, yrittää kovaa, pelata yksinkertaisesti ja pitää kiekko liikkeessä, Meier kertasi sveitsiläismietteitä.

Valkovenäläisten leirissä suunnitelmat olivat suoraviivaiset.

− Keräännymme yhteen tänään hotellilla ja puhumme keskenämme. Päätämme seuraavan pelin asioista ja nostatamme henkeä, Malinovski kertoi omiensa aikeista.

» Lähetä palautetta toimitukselle