Sveitsi käänsi katseensa jo ensi vuoden MM-kisoja kohti

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Malgin oli yksi Sveitsin parhaista pelaajista turnauksessa.
Sveitsi kaatoi Valko-Venäjän toistamiseen tämänvuotisen nuorten MM-turnauksen karsintasarjassa. Lukemat olivat tällä kertaa 6-2. Yksi joukkueen johtotähdistä oli hyökkääjä Denis Malgin, joka iski tehot 0+3.

Karsinnan voitto lämmitti Denis Malginin mieltä. Joukkueella oli kova halu katkaista sarja lyhyeen ja päästä ensi vuonna Kanadan Montréalissa ja Torontossa pelattaviin alle 20-vuotiaiden MM-kisoihin.

− On hienoa, että pystyimme voittamaan kaksi kertaa putkeen ja lopettamaan karsinnan. Se oli oleellista myös ensi vuoden kannalta.

Malgin syötti ottelussa kolme maalia ja oli yksi kentän näkyvimmistä pelaajista. Pisteet lämmittivät miehen mieltä, mutta voitto vielä enemmän.

− Maalien syöttäminen oli mukavaa, mutta pääasia oli, että voitimme tämän ottelun. Siitä olen todella tyytyväinen.

Ottelun loppu alkoi osoittaa jo tietynlaisia farssin merkkejä, kun valkovenäläiset turhautuivat tilanteeseensa ja alkoivat pelata entistäkin fyysisemmin. Sveitsiläiset vastasivat samalla mitalla ja lopputuloksena oli jatkuvaa nahinaa ja mätkimistä.

Parissa kohtaa meno muuttui hyvinkin ikävännäköiseksi ja kaiken kukkuraksi Sveitsin hyökkääjä Noah Rod sai laukauksen suoraan käteensä. Lopputuloksena oli tuskainen huuto ja mahdollisesti murtunut käsi. Malgin ei antanut arvostusta lopun sekoiluille.

− Se oli melko tyhmää. Arvelen, että he halusivat näyttää meille kovuuttaan. Tunteet ovat tällaisissa paikassa aina pinnassa, nekin varmasti vaikuttivat. Pääasia on nyt se, että peli on ohi.

Sveitsin huonosti sujuneen turnauksen takana oli miehen mukaan monenlaisia syitä.

− Aloitimme huonolla ottelulla Ruotsia vastaan. Tanskaa vastaan lauoimme paljon, mutta hävisimme silti. Se oli mielestäni turnauksen käännekohta. Pelasimme kuitenkin hyvin Kanadaa vastaan ja siinä pelissä meillä oli mahdollisuus voittoon. Sitten tuli USA-peli, olimme siinä mielestäni surkeita. Päädyimme sitten karsintaan.

− Isoin ongelmamme oli mielestäni se, ettemme pystyneet pelaamaan yhtä hyvin joukkueena kuin vaikka Tanska, Malgin kertasi turnauksen käänteitä.

Kuten edellä mainittiinkin, ensi vuonna MM-kisat järjestetään Kanadassa. Malgin ja muu Sveitsin joukkue uhkuvat jo näyttöhaluja. Tätä turnausta ei jäädä murehtimaan.

− Olen erittäin innoissani, koska meillä tulee olemaan hyvä joukkue. Näytimme sen jo viime vuoden alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa Sveitsissä. Toivottavasti pystymme pelaamaan Kanadassa paremmin kuin täällä. Jatkamme työntekoa ja unohdamme tämän turnauksen.

» Lähetä palautetta toimitukselle