Sveitsi jätti Ruotsin jalkoihinsa: "Paras mahdollinen aloitus"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Tukholma oli perjantaina punavalkoinen.
Kuva © Timo Savela
Tukholman ensimmäinen yllätys koettiin jo avauspäivän iltana.

Johanneshovissa liikkuneet ruotsalaiskannattajat olivat perjantai-iltana kovin hiljainen joukko. Meteliä Globenin ympäristössä riitti, mutta siitä vastasivat punavalkoiset sveitsiläiset.

Syy löytyi tuloslistasta. Tre Kronorin turnaus alkoi painajaismaisesti, kun taas Sveitsi aloitti päänahkojen keräilyn heti alkumetreillä.

- 2-0-johto ensimmäisellä puolikkaalla oli odottamaton ja ratkaiseva. Se vei kaiken jännityksen pois ja sytytti hitaimmatkin, Martin Gerber analysoi heti jäältä poistuttuaan.

Gerber torjui sveitsiläisten maalilla ensimmäisen kisapäivän iltaottelussa. Koppeja vahdille kertyi 29 kappaletta.

- En itse asiassa torjunut loppujen lopuksi edes kovin montaa laukausta. Kiekot tulivat enimmäkseen ohjauksina ja maalinedustalta rouhittuina. Rankkaa se oli.

Sveitsi teki tuhonsa kuuden minuutin sisään toisen erän alkupuoliskolla. Matthias Bieber vastasi avausmaalista, Nino Niederreiter osui viisi minuuttia myöhemmin. Ryan Gardner viimeisteli voiton tyhjään maaliin.

Puurtaa sveitsiläiset saivat tarpeeksi, muutkin kuin likomärkänä pukukoppiin astellut Gerber. Joukkue tappoi illan aikana seitsemän rangaistusta ja selvitti Ruotsin viimeisten sekuntien rynnistyksen kiivaalla puolustuspelillä.

- Tempoa oli paljon ja se tuntui vain nousevan, Gerber tiivisti.

Sveitsille voitto merkitsee muutakin kuin hyvää mieltä. Maa aloittaa turnauksen kohtaamalla kolme Tukholman suosikkia - Ruotsin, Kanadan ja Tšekin - peräjälkeen. Samantasoiset ja heikommat vastukset ovat ohjelmassa vasta myöhemmin.

- Nykyformaatilla jokainen piste on massiivinen. Kun saamme pisteitä näiltä isoilta mailta, asemamme parantuvat harppauksin.

- Tämä oli paras mahdollinen aloitus. Mukana on paljon nuoria pelaajia. Halli oli täynnä ja tunnelmaa oli paljon ja moni ei ole välttämättä kokenut vastaavaa painetta aiemmin. Kaikki onnistuivat kuitenkin pitämään keskittymisensä hyvin.

Seuraavaksi tuttu musta hevonen astelee paikoista kovimpaan, kun edessä on NHL-ryhmä Kanadan kohtaaminen sunnuntaina. Se on kuitenkin jo saanut sen yhden jättipotin, jolla tietä puolivälieriin aletaan päällystää.

» Lähetä palautetta toimitukselle