Surenkin luottaa RoKin kokemukseen

MESTIS / Haastattelu
Rovaniemen Kiekon päävalmentajan saappaisiin kesken kauden hypännyt Vesa Surenkin on alkavan karsintasarjan alla rauhallisin mielin. Ennakkoluulottomasti kauteen lähteneen RoKin kohtalona oli jäädä Mestiksen jumbosijalle, mutta viimeiset ottelut antoivat toivoa paremmasta huomisesta.

– Ihan hyvillä mielin lähdetään karsintasarjaan. Koitetaan säilyttää pelaamisen taso tuollaisena, kun se on viimeisissä peleissä ollut ja lähdetään pelaamaan luottavaisin mielin, RoKin päävalmentaja Vesa Surenkin vakuuttaa.

Mestiksestä rovaniemeläisten seuraksi karsintaan ajautui HeKi. Joukkueiden keskinäiset kohtaamiset runkosarjassa menivät heinolalaisille voitoin 3-1. HeKin vaarallisuus on siis tullut rovaniemeläisille kantapään kautta varsin tutuksi. Karsintasarjan kaksi muuta joukkuetta ovat sen sijaan uusia tuttavuuksia.

– KJT TuusKista ja Kiekko-Laserista ei sen kummempaa tietoa ole. Kovia joukkueita varmasti kumpikin ovat ja voitettava ne on tietenkin molemmat, jos meinaa sarjassa säilyä, Surenkin tietää.

Peli-ilme kohdillaan

RoKin ensimmäinen Mestis-kausi sujui varsin vaihtelevissa merkeissä. Välillä tuloksena oli makeita murskavoittoja, mutta valitettavan usein siniset joutuivat poistumaan kentältä allapäin. Joulun jälkeen RoKin ohjat käsiinsä ottanut Vesa Surenkin on saanut joukkueen nostamaan peliään uudelle tasolle. Runkosarjan viimeiset ottelut lupaavat hyvää karsintaa ajatellen.

– Peli-ilme oli loppukaudesta juuri sitä mitä tässä sarjassa pitää ollakin. Pelillisesti ollaan nyt ehkä jossain marraskuulla, eli peli on sitä luokkaa, että sillä olisi marraskuussa pärjännyt ihan ok. Nyt loppukaudesta, kun kärkijoukkueet valmistautuivat pudotuspeleihin ja olivat nostaneet jo pelinsä tasoaan, se meidän pelaamisemme ei ihan siinä seurassa riittänyt, Surenkin kertoo.

Hankittu kokemus auttaa jatkoon

Päävalmentaja uskoo, että RoKin kauden mittaan hankkima kokemus maksaa itsensä takaisin karsintasarjassa.

– Me ollaan pelattu hyviä pelejä useampikin loppukaudesta, ja sillä lailla saatu peliä kasaan. Meillä kova halu pysyä sarjassa ja Mestis-paikasta pidetään kynsin ja hampain kiinni. Meidän etuna on varmasti se, että ollaan saatu pelata kovia joukkueita vastaan koko kausi ja samalla saatu oppia Mestis -pelaamisesta.

Rovaniemeläisten leirissä myhäillään kokemuksen lisäksi suotuistan otteluohjelman vuoksi. RoKi saa pelata kaksi ensimmäistä otteluaan kotonaan kaukaa etelästä matkustavia KJT Tuuskia ja HeKiä vastaan.

– Kotiavauksella on meille iso merkitys. Kotiottelut on aina tärkeitä ja kotietu on iso homma. Päästään pelaamaan omassa hallissa tutun kannustajajoukon edessä, Vesa Surenkin tuumii.

– Rovaniemeläisyleisöllä on joukkueelle iso merkistys. Kaikki kannustaa meitä ja ihmiset toivoo ja haluaa, että joukkue menestyy. Ilman muuta se antaa joukkueelle hyvän mielialan ja taistelutahdon. Toivottavasti saadaankin väkeä halliin pilvin pimein, RoKi-piiskuri toteaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle