Suorapuheisuudellaan ihastuttanut Sveitsin päävalmentaja murskatappion jälkeen: ”Mitäs minä sanoin!”

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Sveitsin maaliverkko venyi kahdeksan kertaa.

Sveitsin koko joukkueelle lieni jo ennakkoon selvää, että joukkueella ei ole juuri palaakaan Kanadaa vastaan. Niinhän siinä lopulta kävi, että Kanada kaatoi sveitsiläiset lukemin 8-2.

Sveitsin alkulohkon päätösottelun jälkeen Sveitsin päävalmentaja Christian Wohlwend sanoi, että hänen joukkueellaan ei ole mitään saumaa voittaa Kanadaa. Hän sanoin kanadalaisten olevan ylivoimaisesti isokokoisempi, taitavampi ja kauttaaltaan parempi joukkue.

Kanada-puolivälierätappion jälkeen Wohlwend sai sanoilleen katetta. Ja muistinkin asiasta mainita.

− Mitäs minä sanoin, Wohlwend aloittaa huumorilla.

Kysyttäessä, oliko joukkue vihainen päävalmentajalleen hänen lausunnoistaan, joissa hän ei antanut pelaajistolleen mitään saumaa Kanadaa vastaan, ei Wohlwend ainakaan myöntänyt mitään.

− Minä pidän heistä ja he pitävät minusta. Ainakin toivon niin, Wohlwend hymyili.

Kanada ottelua Wohlwend piti nuorelle pelaajistolleen hienona mahdollisuutena esiintyä kykyjenetsijöille. Sveitsin joukkueessa oli todella paljon kisojen pääikäryhmää nuorempia pelaajia. Wohlwend kertoo nimenomaan 1998-syntyneiden ikäryhmän olleen maassa hyvin heikko.

− Meillä ei ole pääikäryhmästä tämän parempia. Toivon, että meidän nuori joukkue saa tästä jotain mukaan. Meillä oli monta alaikäistä pelaajaa näissä kisoissa. Heillä on nyt 12 kuukautta aikaa valmistautua seuraavaan kertaan.

Kanada ottelussa voittaja oli selvillä alusta loppuun. Sveitsi ei pystynyt vaahteranlehtipaitojen kärryillä. Myös Wohlwend myöntää tämän.

− Me yritimme, mutta kun meille tehtiin maali 45 sekunnin pelin jälkeen, niin alku ei ole kauhean hyvä. Turnaus antoi kuitenkin toivoa tulevaisuudelle, että pystyimme monessa pelissä pysymään isompien maiden mukana pitkään, Wohlwend kehaisi.

» Lähetä palautetta toimitukselle