Suomen Ville Pokka kyseli heti Venäjä-ottelun jälkeen Kärpistä: "Onko niiden ottelu jo päättynyt?"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Ville Pokka nauttii Leijonissa pelaamisesta.
Kuva © Emil Hansson www.Hanssonsphoto.net
Suomi kohtasi torstaina Helsingissä EHT-turnauksessa Venäjän. Heti ottelun päätyttyä VIlle Pokka kyseli Kärppien tilanteesta.

Suomen paidassa pelannut Ville Pokka kysyi heti median eteen astuessaan Oulun Kärppien ja Tampereen Tapparan finaalisarjasta. Pokka nousi liigakartalle juurikin Kärpistä ja ponnisti oululaisseurasta kohti kirkkaampia valoja. 

Finaalisarja oli katkolla oululaisille Tampereella samaan aikaan, kun Suomi kohtasi Venäjän Helsingissä.

− Paljon Kärppien ottelu on? Onko se jo päättynyt?, Pokka kyseli.

Hänelle kerrottiin, että Kärpät oli voittanut Aleksi Mäkelän maalilla. Kärpät voitti Suomen mestaruuden otteluvoitoin 4−2.

− Hyvä, että ne voitti, Pokka totesi iloisena.

Pokalta kysyttäessä, että harmittiko, kun hän ei itse voinut olla paikan päällä, myönsi 23-vuotias, että hieman se harmitti.

− Mutta kun Kärpät voitti, niin se on hienoa.

Suomen peli

Suomi kohtasi torstaina Helsingissä EHT-turnauksen avausottelussa Venäjän. Venäjä meni avauserässä maalin johtoon Stanislav Galijevin maalilla, jonka Suomi kuitenkin kuittasi Juuso Puustisen osumalla toisessa erässä. Suomi meni kolmannessa erässä maalin johtoon, kun Toni Rajala onnistui maalinteossa. Venäjä tuli kuitenkin vielä tasoihin Ilja Kablukovin osumalla. 

Ottelu eteni aina voittomaalikilpailuun saakka, jossa maalinteossa onnistuivat Puustinen ja Veli-Matti Savinainen. 

− Voitto on aina voitto. Ei pystytty ihan loppuun asti puolustamaan 2−1- johtoa, saimme kuitenkin hyvän voiton rankkareilla, Pokka mietti ottelusta.

− Oli ihan hyvä peli kaikilta osin. Koko ajan huomaa, että mennään eteenpäin, teemme sovittuja juttuja, joten tuloskin on sitten sen mukainen, Julius Honka, 22, puolestaan totesi ottelusta.

Suomi pelasi hyvin ensimmäisessä erässä sekä kolmannessa erässä. Kolmannessa erässä Suomi sai hyviä kiekonriistoja keskialueella.

− Pyrittiin pitämään vain kiekkoa, joskus täytyy kääntää nopeasti, joskus pitää pitää enemmän. Sitten saimme paljon hyviä kiekonriistoja ja pääsimme kääntämään (peliä) nopeasti, eikä kaveri päässyt vaihtamaan. Sitä kautta saimme vähän nopeita kääntöjä, Pokka kuvaili kolmatta erää.

− Ensimmäinen erä oli hyvä, olimme hyvällä jalalla. Toisessa erässä jouduimme puolustamaan vähän enemmän, emmekä olleet ihan niin tarkkoja kiekon kanssa. Kolmas erä oli parempi, pääsimme heidän päähän ja uskalsimme pelata paljon kiekolla, niin kuin heitä vastaan pitää pelatakin, Honka analysoi.

Julius Honka kuuluu Leijonien kiekollisiin puolustajiin.
Kuva © Emil Hansson www.Hanssonsphoto.net

Pokka sekä Honka liittyivät Leijonien vahvuuteen huhtikuun alkuviikkojen aikana. Pokan mukaan ison kaukalon pelaamisessa ei ole hirveästi eroja verrattuna pienempään kaukaloon, jossa pelataan Pohjois-Amerikassa.

− Täällä on ehkä enemmän aikaa puolustajalla kiekon kanssa, mutta muuten se on melko samanlaista. Pitää yrittää pelata tiiviinä, pitää kiekkoa ja pelata rohkeasti omaa peliä - sitä kautta se hyvä peli tulee.

Pelaaminen Suomessa oli molempien pelaajien mukaan mukavaa. Honka jäi kaipaamaan vain yhtä tiettyä asiaa.

− Olisi ollut kivempi, jos olisi ollut vähän enemmän faneja paikalla, mutta hienoahan tänne oli tulla. Sitä nauttii aina, kun pääsee laittamaan Suomi-paidan päälle, kohti kisoja mennään, joten on hyvä fiilis päällä. Hienoa aikaa, Honka totesi.

− Oli kyllä loistava fiilis pelata pitkästä aikaa Suomessa pelata. Oli paljon intoa lähteä peliin, Pokka puolestaan päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle