JYP - IFK
KOO - SPO
PEL - TPS
SAI - TAP
BOS - STL 2.00
NYI - NJD 2.00
NYR - CHI 2.00
TBL - TOR 2.30
NSH - WPG 3.00
MIN - ANA 3.00
DAL - LAK 3.30

Suomen paras Pulli?

MESTIS / Haastattelu
Näin Juuso Pulli toivotettiin tervetulleeksi takaisin Kouvolaan.
Kuva © Matti Lindholm
KooKoo ja JYP-Akatemia väänsivät keskiviikkona hyvinkin marraskuisen Mestis-mittelön. Akatemian Juuso Pullille ottelu oli kuitenkin kaikkea muuta kuin tavallinen alkutalven runkosarjaottelu – se näet päätti nuoren puolustajan puolentoista vuoden odotuksen.

Marraskuun 28. päivä oli merkattu isoin kirjaimin JYP-Akatemian puolustaja Juuso Pullin kalenteriin. Se on keskiviikkopäivä ja Akatemia matkaa silloin vierasotteluun. Ei kuitenkaan tavallisimmasta päästä olevaan sellaiseen, vaan KooKoon vieraaksi Pullin vanhaan kotikaukaloon.

– Tämä päivämäärä on ollut elokuusta asti muistissa! Puolitoista vuotta tätä tulikin odotettua, Pulli hymyilee Kouvolan jäähallin tuttuakin tutummalla juoksuradalla.

”Paluuottelu” sujui lähes satumaisella tavalla, sillä Akatemia katkaisi viiden ottelun tappioputkensa hyvävireisen KooKoon kustannuksella, hakemalla pisteet 3-2-jatkoaikavoitolla. Pulli itse oli jäällä kaikkien joukkueensa maalien aikana, teki niistä toisen ja syötti vielä jatkoajalla tulleen voitto-osuman.

Vahva esitys noteerattiin myös penkin takana ja Akatemia-päävalmentaja Jukka Ahvenjärvi jakoi suojatilleen ansaitut kehut. Puolustaja itse suhtautui suoritukseensa maltillisemmin.

– Täytyy nostaa hattua Juuso Pullille. Kouvolan mies teki tänään kovan työn, kerrassaan hieno ottelu nuorelta pakilta. Oli varmasti paineita tulla tänne pelaamaan, mutta hän suoriutui äärimmäisen hienosti, Ahvenjärvi kehaisi.

– Harvoin on syttynyt peliin näin kovasti kuin tänään. Oli hemmetin mukava pelata! Heti alkulämmittelystä lähtien hiton kiva fiilis, ei missään vaiheessa negatiivisia tuntemuksia tai turhaa jännitystä. Sellainen hyvä jännitys päällä koko ajan ja siitä sai hyvän tatsin päälle, puolustaja summaili.

Pullin paluu ei jäänyt huomaamatta myöskään kouvolalaisilta kiekkojännäreiltä. Katsomosta lähetettiin suurella ”Suomen paras Pulli”-lakanalla vahva statement Lappeenrantaan, samasta tittelistä kisaavalle SaiPa-puolustaja Jere Pullille. Samaa ikäluokkaa edustavat veijarit eivät ole sukua toisilleen, vaikka nimistä niin voisikin päätellä.

– Alkulämmittelyssä jo näytin pojille, että katsokaas jätkät mikä tuolla on. Kouvolan kaverit olivatkin luvanneet jotain tehdä, kun poika tulee käymään vanhassa kotihallissa.

”Päivääkään en ole katunut”

Pulli aloitti jääkiekon Valkealan Kiekossa, josta tie vei B-junioreissa naapurikaupunki Kouvolaan ja astetta suurempiin ympyröihin. KooKoossa ura jatkui kevääseen 2011 asti, jolloin edessä oli muutto Jyväskylään, paitsi jääkiekon myös opiskelujen perässä.

– Alun perin minulla oli koulupaikka Jyväskylän Ammattikorkeakoulusta tiedossa, mutta halusin lähteä sinne myös kehittymään kiekkoilijana. Ajattelin, että lähtö nuorten SM-liigaan on paljon parempi vaihtoehto, kuin jäädä tänne vääntämään nuorten I-divaria ja odottamaan jotain satunnaisia Mestis-minuutteja.

Viime kaudella pelejä JYPin A-nuorissa kertyi 34 kappaletta ja niissä pisteitä puolustajalle kelvolliset 16 kappaletta, toiseksi eniten Valtteri Kemiläisen jälkeen.

– Hyvällä peliajalla A-junnujen SM-liigassa on tullut kehitystä paljon enemmän, kuin mitä olisin täällä saanut. En ole katunut siirtoa päivääkään, Pulli vertaa.

Pulli pääsi heti ensimmäisellä Jyväskylän-kaudellaan maistamaan myös Mestis-vauhtia. Lopulta otteluja JYP-Akatemian riveissä kertyi 12 kappaletta, seitsemän puolustajana ja viisi hyökkääjänä. Tehopisteitä Pulli onnistui tekemään kolme (2+1) kappaletta. Maalit syntyivät vajaan kuuden minuutin sisällä helmikuisessa Jokipojat-ottelussa, ja toinen niistä jäi myös ottelun voitto-osumaksi.

– ”Jusu” [Ahvenjärvi] laittoi minut silloin sentterin paikalle, koska siinä oli kuulemma pakin helppo pelata ja meillä oli sentteririntamalla loukkaantumisia. Ihan kivaa sekin oli, pelasin itse asiassa C-junioreihin asti ihan tosissaan sentterinä.

Monitoimimies ensiesiintyi Mestiksessä viime kaudella jo marraskuussa, mutta nousi lopullisesti kokoonpanoon vasta runkosarjan viimeisillä kierroksilla, ollen mukana pelaavassa kokoonpanossa joukkueen seitsemässä viimeisessä ottelussa. Tällä kaudella junioripelit ovat jääneet kokonaan taakse, kun Pulli on tahkonnut koko syksyn Mestistä Akatemian paidassa. Tilille on kertynyt 17 Mestis-kamppailua – tällä kertaa kaikki puolustajana.

– Parempi näin, koska puolustajana ei tule niin kovia happoja, pakki naurahtaa.

KooKoota vastaan syntynyt maali nosti nuorukaisen kauden maalimäärän jo kolmeen. Se miellyttää, sillä vaikka henkilökohtaisia pistetavoitteita ei kaudelle ole, niin maalimäärällä on silti merkitystä.

– Meillä on parin kaverin kanssa maalikisa menossa. Kunhan sen voittaa, muuten omilla pisteillä ei ole väliä. Mukana on meiltä Kemiläinen ja Diskoksesta Valtteri Honka. Tällä maalilla mentiin sen kisan kärkeen!

» Lähetä palautetta toimitukselle