Suomella on ollut aloitusten kanssa ongelmia - Pesonen: "Jos niitä pystyy parantamaan, on se tärkeä juttu"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Janne Pesonen on tehnyt neljään MM-otteluun kolme pistettä.
Kuva © Emil Hansson www.hanssonsphoto.net
Suomen nelosketjun keskushyökkääjä Janne Pesonen on tyytyväinen omansa että joukkueensa pelaamiseen. Hän varoittaa, että Leijonien pitää olla valmis Kanadan vauhtilätkään.

Suomi pelasi edellisen ottelunsa keskiviikkona. Seuraavana päivänä koko joukkueella oli vapaapäivä, jolloin ei ollut harjoituksia. 

Jokainen pelaaja vietti vapaapäivän erilailla, mutta miten sen vietti 36-vuotias Janne Pesonen?

− Vähän keräsin energiaa, vähän pysyin poissa hallilta ja sitä kautta oli kiva tulla takaisin hommiin.

Suomen kokeneeseen kaartiin kuuluva Pesonen on tyytyväinen Suomen esityksiin tässä vaiheessa miesten MM-kisoja.

− Aika pitkälti siitä, mistä lähdimme, olemme ihan hyvällä mallilla. Rentous ja intous on edelleen päällä.

Pesonen on itse pelannut keskushyökkääjänä Leijonien nelosketjussa. Hän on ihan tyytyväinen omaan pelaamiseensa, mutta painottaa, että aina pystyy parantamaan.

− Aloitukset ovat aika fifty-fifty, ja jos niitä pystyy vähän parantamaan, se on tärkeä juttu joukkueelle. Sitten vielä pieniä juttuja sieltä täältä vielä viilaillaan.

Ketjun muut linkit ovat kaksi isoa jässikkää, kun laidoilla viilettävät Marko Anttila ja Saku Mäenalanen.

Olemme saaneet paikkojakin luotua hyökkäyspäässä ja olemme vähän pystytty kaverilta viemään energiaa − möyrimällä vastustajan kulmissa ja pysymällä siellä lujasti kiekossa ja sitä kautta hoitanut sitä meidän omaa ruutua, Pesonen miettii ketjunsa pelaamista.

Tanska-ottelusta oppia Kanadaa vastaan

Suomi kärsi miesten MM-kisojen ensimmäisen häviönsä keskiviikkona, kun isäntämaa Tanska oli vahvempi ja otti voiton lukemin 3−2.

Pesosen mielestä kyseessä oli tähän mennessä kovin ja ehdottomasti nälkäisin joukkue.

− Huomasi, että kotiyleisön edessä kaveri halusi todella paljon ja se oli hyvän tasonmittari meille. Tiedämme, että pystymme itsekin vielä parantamaan, pikku nipsu siellä täällä tekee ison parannuksen koko joukkueen kannalta. 

Suomen päävalmentaja Lauri Marjamäki painotti Tanska-ottelun jälkeen, että kyseistä ottelusta on hyvä ottaa oppia. Nyt kun ottelusta on aikaa, mitä oppeja siitä on pystynyt ottamaan?

− Kaksinkamppailu- ja maalinedustilanteita ja huolellisuus kiekon kanssa. Sitä kautta pystymme saamaan vielä paremmin pysymään momentumia meillä, Pesonen vastaa.

Lauantaina Suomi kohtaa ehkä näiden kisojen kovimman ja laadukkaimman joukkueen. Kanada on ollut läpi turnauksen alun hyvin kliininen ja vahva, vaikka se hävisi jatkoajalla kisojen ensimmäisessä ottelussaan Yhdysvalloille.

− Tosi hieno peli meille tulossa. Tosi kova haaste, paljon taitavia jätkiä ja liikkuva joukkue, joten siinä on hyvä vähän mitata missä menemme, Pesonen toteaa.

Pesosen mukaan Suomen pitää olla valmis pohjoisamerikkalaiseen tyyliin pelata jääkiekkoa.

− Varmaan pitää ottaa huomioon sellainen pohjoisamerikkalainen kamppailupelaaminen ja vauhtipeli. Lujaa mennään päästä päähän, siihen pitää olla valmis, Pesonen päättää.

» Lähetä palautetta toimitukselle