Suomalaispelaajien tukena Kanadassa omia perheitä – "Jännittää ihan kamalasti"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Sari ja Hannu Mattila nauttivat Suomen peleistä paikan päällä Montrealissa. Sari uskoo, että tunnelma on huipussaan, kunhan Kanada saapuu Montrealiin ja halli täyttyy.
Nuorten Leijonien joukkuetta on saapunut Montrealiin kannustamaan monen suomalaispelaajan perhe. Mattilan perheelle oli selvää, että MM-kisoja lähdetään seuraamaan, jos omat pojat pääsevät joukkueeseen.

MM-kisoissa pelaavien nuorten perheissä joulu on ollut erilainen kuin monessa muussa kodissa. Suomen joukkue kokoontui yhteen jo viime viikolla Kanadassa ja siitä lähtien harjoittelu MM-kisoja varten on ollut tiivistä.

Kaksospojat Julius ja Jesper Mattila ovat kiekkoilleet syksystä lähtien Boston Collegen riveissä. Vaikka pojat ovat olleet koko alkukauden Yhdysvalloissa, Mattiloista tuntuu kurjalta viettää joulu eri mantereilla.

− On ihan hirveää, että pojat ovat joulun täällä. Tänä vuonna helpotti se, kun tiesin, että näemme täällä Montrealissa heti. Onneksi molemmat pääsivät joukkueeseen. Jos toinen olisi joutunut lähtemään Bostoniin, pojatkin olisivat olleet jouluna erillään, perheen äiti Sari Mattila kertoo.

Mattilat ovat käyneet katsomassa jo muutamaan otteeseen kaksospoikien pelejä Yhdysvalloissa. Myös matka joululle oli päätetty etukäteen. Epäselvää oli vielä viime viikkoon asti se, nähtäisiinkö pojat Bostonissa vai Montrealissa.

Joulut ovat monena vuonna Mattilan perheessä olleet sumplimista, sillä Julius ja Jesper ovat olleet useana vuonna maajoukkueen mukana juuri joulun aikaan. Ensi vuonna joulu on kuitenkin Mattiloilla erilainen.

− Minulle on kova paikka olla erossa pojista jouluna. Odotan hirveästi ensi joulua, kun pojat pääsevät Bostonista jouluksi kotiin, Sari Mattila sanoo.

Hienoja, mutta jännittäviä kokemuksia

Maajoukkuekutsut ovat tuoneet mukanaan paljon hyvää muullekin perheelle. Maajoukkueiden kautta on nimittäin saanut hyviä ystäviä muiden poikien vanhemmista. Mattilat jännittävät katsomossa Kasper Björkqvistin vanhempien kanssa.

− Nämä turnaukset ovat hirveän jännittäviä. Tässä pelkää loukkaantumisia ja jännittää sitä, ettei pojille tulisi isoja mokia peleissä, vaikka se on inhimillistä, Sari Mattila sanoo.

Poikien näkeminen Leijona-paidassa on vanhemmille hieno asia.

− On aina todella upeaa nähdä omat pojat Suomi-paidassa. Se on niin hieno kunnianosoitus, että valitaan joukkueeseen, oli mikä ikäluokka tahansa, Sari Mattila kertoo.

Ensimmäisestä ottelusta lähtien perheiden parissa jännitys on kova.

− Koskaan ei omissa peleissä jännittänyt, mutta katsomossa jännittää aina, kaksospoikien isä Hannu Mattila sanoo.

Vaikka ensimmäinen Suomen ottelu kääntyi viime hetkillä tappioksi, suomalaisperheet uskovat Nuorten Leijonien menestykseen.

− Uskotaan, että Suomi menee neljän joukkoon, mutta sitten se on herran hallussa, Hannu Mattila miettii.

Jo turnauksen aikana Mattilat ehtivät nähdä Juliusta ja Jesperiä. Ensimmäinen kohtaaminen oli heti Tšekki-ottelun jälkeen.

− Kun pojilla on pelittömiä päiviä, vietämme heidän kanssaan sen verran aikaa, kun he ehtivät treeneiltä ja muilta joukkueen jutuilta. Emme halua häiritä, Sari Mattila sanoo.

» Lähetä palautetta toimitukselle