Suhosen toiveet kevätkaudelle - tasaisuutta ja nousujohteisuudelle jatkoa

LIIGA / Haastattelu
Suhonen ylitti jo viime kauden pistesaldonsa ennen joulua.
Kuva © Oskari Mäkisarka
Mikkelin Jukurit lähtee Liigan kevätkauteen sarjan viimeiseltä tilalta. Mikkeliläisryhmän otteet syyskaudella olivat kuitenkin nousujohteisia ja tehokkaan syksyn pelannut puolustaja Teemu Suhonen uskookin edelleen pudotuspelipaikkaan.

Jukureiden kausi käynnistyi viidellä peräkkäisellä tappiolla ja joukkueen peli oli alkusyksyn muutenkin kadoksissa. Syksyn pimetessä alkoi kuitenkin näkymään valoa mikkeliläisryhmänkin polulla, peli alkoi löytämään oikeat urat ja syyskauden viimeisistä viidestä ottelusta joukkue voitti neljä.

− Alku oli vähän mollivoittoinen, mutta nyt viimeisistä viidestä pelistä neljä voitettiin. On alkanut löytymään pikku hiljaa se tapa, millä me voittoja pystytään raapimaan. Tästä on hyvä jatkaa joulun jälkeen, jukuripuolustaja Teemu Suhonen summasi.

Mikkeliläisjoukkue päätti syyskauden voittamalla HPK:n jumbofinaalissa tiukasti 2-1-lukemin. Suhonen myönsi, että loppusyksyn voitot loivat uudenlaista uskoa kevääseen.

− Ilman muuta voitot ovat olleet tärkeitä. Tiedettiin, että HPK on samanlaisessa tilanteessa meidän kanssa jumbofinaalissa, niin nyt saatiin vähän piste-eroa kavennettua. Muutenkin kun se peli on alkanut löytyä, niin se on antanut uskoa, että täältä tullaan vielä, Suhonen totesi.

Suhosen mukaan nousujohteisten tulosten takana tärkeimmät asiat löytyivät hyökkäyspäästä. Kehityskohteita kevätkaudellekin hän joukkueen esityksistä myös löysi.

− Jonkun verran enemmän ollaan varmaan tehty maaleja ja erikoistilanteet ovat olleet paremmalla tolalla kuin alkukaudesta. Sieltä ne tärkeimmät tekijät vireen takana varmaan löytyvät, pohti Suhonen.

− Tasaisuutta pitää saada vielä otteisiin lisää. Välillä tulee pelien sisällä vieläkin jotain huonoja eriä tai vaihtoja, joihin pelit voivat ratketa. Pitää pystyä siirtämään vieraskaukaloihinkin nämä esitykset, mitä ollaan pystytty nyt kotona esittämään, niin hyvä tästä tulee.

Kuopiolaislähtöinen puolustaja palasi Jukureihin kesken viime kauden HPK:sta. Viime kaudellakin yli 20 minuutin jääaikoja mikkeliläisten takalinjoilla kellottaneen Suhosen vastuu on ollut kuluvalla kaudella vain kasvussa. Viime kauden 14 tehopisteen saaliskin on ylitetty jo kauden puolivälissä, kun 34 ottelussa Suhonen on iskenyt tehot 5+12.

Suhonen kokee itsekin kehittyneensä viime kaudesta, mutta täysin tyytyväinen syksyn suorituksiin hän ei ole.

− Ehkä nyt on saanut näkymään enemmän Liigassakin niitä vahvuuksia, millä pystyin Mestiksessä tekemään tehoja, Suhonen myönsi.

− Tietysti tulosta jonkin verran odotetaankin, kun saa ylivoima-aikaa. On siellä kuitenkin kiristämisen varaakin, ettei tässä missään nimessä voi tyytyväinen olla. Nousujohteista kuitenkin ja toivotaan, että jatkuu samaan malliin.

Jukurit asetti kauden alla tavoitteekseen 84 pisteen kokonaissaldon ja paikan kymmenen parhaan joukossa. Vaikeasta syksystä huolimatta joukkueessa tavoitteet eivät ole muuttuneet mihinkään.

− Pudotuspelipaikka on tavoitteena edelleen, ei tässä mitään tavoitteenmuutospalavereja ole pidetty. Siitä taistellaan ihan varmasti loppuun asti, Suhonen linjasi.

Liigassa alkoi tiistain kierroksen jälkeen viikon mittainen tauko ja seuraavan kerran kaukaloon palataan tapaninpäivänä. Suhonen totesi tauon tulevan tarpeeseen etenkin henkisellä puolella.

− On tässä ollut nyt kahden pelin viikkoja, kolmen pelin viikkoja ja pitkiä vierasreissuja Vaasaan sekä Poriin. Välillä on pitkiä päiviä tulla aamuyöllä kotiin, jonka jälkeen yksi välipäivä ja sitten taas pelataan. Kyllä se välillä on aika raskasta, niin hyvä että tulee vähän huiliakin.

− Eihän se ole tietysti kuin viikko, niin taas mennään. Meillä alkoi nyt loma, niin jokainen treenaa sen mitä tykkää. Tärkeintä on saada viettää aikaa perheen kanssa ja vähän syödä kinkkuakin, niin on mentaalipuolikin valmiina taas kovaan kevätkauteen, päätti Suhonen.

» Lähetä palautetta toimitukselle